ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Δ. ΑΡΧΗΣ

2ο Ιστορικό Συνέδριο

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2008 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
(Γραφείο Ε»)
Το 2ο ιστορικό συνέδριο μετά από πάρα πολλά χρόνια προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ο δήμος Αμπελώνα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Η υλοποίησή του και η δημοσίευσή στη συνέχεια των πρακτικών του θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη αλλά ταυτόχρονα και στη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό πτυχών της ιστορίας του δήμου που μέχρι σήμερα είτε παραμένουν άγνωστες, είτε τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν είναι επαρκή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μετά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σύσταση της επιτροπής διοργάνωσης σημαντικό είναι το ενδιαφέρον από Αμπελωνίτες που ζουν και σήμερα στον Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά επίσης και από μέλη της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και όχι μόνο οι οποίοι κατάγονται από το δήμο αλλά διαπρέπουν σ’ άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής: είναι η πρώτη προσπάθεια συσπείρωσης που γίνεται για την ανάδειξη του μεγάλου αυτού πνευματικού κεφαλαίου που λέγεται «απόδημοι Αμπελωνίτες» οι οποίοι και θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο τους.
Ήδη έχουν εκδηλώσει στην επιτροπή του ιστορικού συνεδρίου είκοσι πέντε περίπου θέματα εισηγήσεων οι οποίες και μελετώνται. Μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη σύσταση της επιτροπής του 2ου ιστορικού συνεδρίου η οποία αποτελείται από τους:
Μιχαήλ Λαφαζάνη, Κωνσταντίνο Σπανός, Αφροδίτη Καρακώστα, Αικατερίνη Μπρότση, Ιωάννη Ζαρογιάννη, Γεώργιο Παπαδημητρίου, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Κωνσταντίνο Κωτούλα, Θωμά Αβραμούλη και Αστέριο Γκαραγκούνη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η σύνθεση της επιτροπής δίδει το στίγμα της θέλησης της δημοτικής αρχής για ομαδική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου, κάτι που, άλλωστε κατά κόρον τονίζεται και από το δήμαρχο Αμπελώνα, κ. Θανάση Χρυσοβέργη, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ύστερα από πολλά χρόνια, από τη διοργάνωση του 1ου, είμαστε στην ευχάριστη θέση της διοργάνωσης του 2ου ιστορικού συνεδρίου του δήμου μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εκλεκτούς και σημαντικούς επιστήμονες, συνδημότες μου, για την εκδήλωση του τόσο μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής τους σ’ ό,τι αφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, την ανάδειξη και καταγραφή της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας. Κινήσεις που απαιτούν τη συστράτευση όλων.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της επιτροπής του 2ου συνεδρίου που πάντα πρωτοπορούν σε τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις και όχι μόνο».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass