ΣΠΑΝΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Θεματοφύλακες της πολιτιστικής παράδοσης

Δημοσίευση: 21 Νοε 2008 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
Μια σπάνια συλλογή, τριών σειρών βιβλίων, που αφορούν στην τέχνη βρίσκεται στις προθήκες της εικαστικής βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσειο Γ.Ι. Κατσίγρα, διατηρώντας και διαδίδοντας την κληρονομιά του παρελθόντος. Τα βιβλία, ανέκδοτο παλαιότυπο υλικό, που προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Γ. Κατσίγρα είναι περιοδικού τύπου και διαθέτουν φωτογραφικό υλικό σε ειδικά τυπωμένο χαρτί προκειμένου να απεικονίζονται οι φωτογραφίες σαν να επρόκειτο για πραγματικό πίνακα. Αποτελώντας θεματοφύλακα της πολιτιστικής παράδοσης της ανθρωπότητας, προβάλλουν μέσα από την τέχνη, αξίες και ιδανικά μιας άλλης εποχής.
Σύμφωνα με την αρχειονόμο – βιβλιοθηκονόμο της Πινακοθήκης κ. Φανή Θεμελή, οι σειρές των βιβλίων είναι γραμμένες στη γερμανική, γαλλική και αγγλική γλώσσα και χρονολογούνται ως εκδόσεις από το 1948 έως και το 1952 και γι’ αυτό το λόγο φυλάσσονται σε ειδικό χώρο της βιβλιοθήκης. Η σπανιότητα και η κατάσταση του υλικού επιβάλλουν αυτό να μην δανείζεται και να μην φωτοτυπείται αλλά να διατίθεται για ανάγνωση στους χώρους του αναγνωστηρίου της εικαστικής βιβλιοθήκης.
Από τα βιβλία, ο αναγνώστης αντλεί πληροφορίες που αναφέρονται σε ιμπρεσιονιστές και εξπρεσιονιστές ζωγράφους, στον Μονέ, τον Πισαρό, τον Ρενουάρ, τον Ντέγκα που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας, από το 14ο έως και το 16ο αιώνα ενώ παρουσιάζονται συγχρόνως σε έντυπη μορφή το έργο τους και παραθέτονται σημαντικές πληροφορίες για τις καλλιτεχνικές τάσεις του κάθε αιώνα. Οι σειρές των βιβλίων μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες σε όσους νέους επιθυμούν να διαβούν τα μονοπάτια των μεγάλων ζωγράφων και όσους ενδιαφέρονται να ανατρέξουν στην ιστορία σπουδαίων καλλιτεχνών. Η εικαστική βιβλιοθήκη της Πινακοθήκης είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως και τις 2.30 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-621.205.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass