ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Χ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Επτά μέρες στη... «Ρέιβεν Σίτυ»

Δημοσίευση: 28 Νοε 2008 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06

Ο Λαρισαίος συγγραφέας Χάρης Χριστοφορίδης, αξιοποιώντας την ατμόσφαιρα του νουάρ, επινοεί στο πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο «Ρέιβεν Σίτυ» ένα μελλοντικό κόσμο, που συνδυάζει τον τρόμο του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, τη φιλοσοφία της μετα-matrix, την αγωνία του Φίλιπ Ντικ για την κατάρρευση του πολιτισμού και την απειλή του ολοκληρωτισμού, καθώς και τη μεταφυσική του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Το «Ρέιβεν Σίτι» είναι ένα μυθιστόρημα με διαρκείς ανατροπές, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

«Η Ρέιβεν Σίτυ, η τελευταία Βαβέλ στον κόσμο του μέλλοντος, είναι μια πόλη όπου η συννεφιά κυριαρχεί στον ουρανό και στην ψυχή των κατοίκων της, οι οποίοι, ηττημένοι από το αδίστακτο σύστημα, είτε βουλιάζουν στην απάθεια είτε στρέφονται στη διαστροφή και το έγκλημα. Αλλά όχι όλοι. Ορισμένοι αντιστέκονται, έστω και κρυμμένοι στην Υπόγεια Πόλη ή στα χαλάσματα της Παλιάς Πόλης. Κάτοικος της Ρέιβεν Σίτι, και ο ντετέκτιβ Ντέμιαν Κρόου που αγαπά την τζαζ και έχει αδυναμία στο ωραίο φύλο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ουλές από το μυστηριώδες παρελθόν του με όπλο του τον κυνισμό και το χιούμορ, και πιστεύει ότι όλοι είναι ικανοί για τα πάντα, άρα, για τα χειρότερα. Τη Δευτέρα θα αναλάβει μια φαινομενικά απλή υπόθεση απάτης. Σύντομα, θα βρεθεί να καταδιώκει έναν κατά συρροή δολοφόνο που προβαίνει σε τελετουργικούς φόνους, αφήνοντας κάθε φορά πίσω του κι ένα σύμβολο του ζωδιακού κύκλου. Έως την Κυριακή, ο Ντέμιαν, ύστερα από αγωνιώδη περιπλάνηση στα κακόφημα σοκάκια του λιμανιού και στους αιθέρες, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια τρομακτική αλήθεια που υπερβαίνει κάθε φαντασία». Οι αναγνώστες μπορούν να πάρουν μέρος στην περιπέτεια αναζητώντας το νέο μυθιστόρημα στα βιβλιοπωλεία. Ο Χάρης Χριστοφορίδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983 και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass