Η Λάρισα γιορτάζει την Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2015 12:29

 

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) συνδιοργανώνει με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων «Animasyros» και «Be There! Corfu Animation Festival», την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ταινιών κινούμενων σχεδίων από όλο τον κόσμο

Η Διεθνής Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια, η γιορτή αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία με ταινίες άλλων χωρών και πολιτισμών και ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνάντηση των ελλήνων δημιουργών με τους φοιτητές σχολών κινουμένων σχεδίων και τις δημιουργίες τους. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η φετινή διοργάνωση με ταινίες από την Ιαπωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ (24-27 Σεπτεμβρίου 2015) και Be there! Corfu Animation Festival (15-18 Οκτωβρίου 2015) και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις Γαλλικές σχολές κινουμένων σχεδίων. Επίσης, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση δημιουργών και παραγωγών CARTOON, παρουσιάζονται οι βραβευμένες στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ταινίες CARTOON D’OR 2014 και 2015.

Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Μύλου του Παππά ,( 2ος όροφος - Κεντρικό Κτίριο ). Οι προβολές θα γίνονται από τις 10 – 11.30 το πρωί και 11.30 – 1 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη . Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά «Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill de Marc Boreal».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

O Jean είναι ένα μικρό αγόρι 6 ετών . Αυτή τη χρονιά ξεκινά τα μαθήματα στο μεγάλο σχολείο ! Θα μάθει επιτέλους να διαβάζει . Αλλά η δασκάλα του είναι πολύ αυστηρή . Την πρώτη ημέρα , πρέπει να περιγράψει το επάγγελμα της μητέρας του .  Δε γνωρίζει την απάντηση…. Αλλά θέλει να είναι όπως όλος ο κόσμος. Η μητέρα του δεν είναι εδώ . Που, πότε, γιατί, πως , ξέχασε. Πέρασε πολύ καιρός . Έτσι κατασκευάζει ιστορίες . Ωστόσο ,εκείνη του στέλνει καρτ ποστάλ . Αμερική ,Ελβετία ,Ισπανία , Αφρική…. που του τις διαβάζει μυστικά η Michèle, η γειτόνισσα του .

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508

                                                                                   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass