ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «InDONNAtion»

«Χρυσή» η γυναικεία χορωδία του ΔΩΛ

* Π. Σάκπας: Διάκριση με σημασία και προοπτική

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2015 0:03

Λαρισινή πρωτιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό Χορωδιών που έγινε στην Καλαμάτα. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας,  InDONNAtion, με μαέστρο το Δημήτρη Κτιστάκη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πιο δύσκολη κατηγορία (Α3), στην οποία διαγωνίστηκε με γυναικείες χορωδίες από τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Νορβηγία και την Κίνα.

Εξάλλου, η InDONNAtion συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού και ήταν μια από τις πέντε χορωδίες (ανάμεσα στις 39 χορωδίες από 14 χώρες που συμμετείχαν) που επιλέχθηκαν να τραγουδήσουν στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συμμετοχή της χορωδίας σε διαγωνισμό στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της. Τη χορωδία διηύθυνε ο Δημήτρης Κτιστάκης, συνόδεψε στο πιάνο η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Φαίη Σούκου. Τη χορωδία συνόδευε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Απόστολος Αλεξίου.

Π. ΣΑΠΚΑΣ: ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Ω.Λ.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού για τη σπουδαία αυτή εκδήλωση δήλωσε:

“Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για τη μεγάλη επιτυχία του InDONNAtion. Το βραβείο αυτό, προστίθεται στα αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις που έχουν κερδίσει σύνολα, ορχήστρες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες του Ωδείου μας, στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας του.  Αυτή η επιτυχία καταδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο και αποδεικνύει πως αν πιστέψεις στο δυναμικό σου, αν σταθείς δίπλα του, θα απογειωθεί. Έτσι συνέβηκε και με την  InDONNAtion, στις δυνατότητες της οποίας πιστέψαμε αμέσως και την εντάξαμε στο Ωδείο μας.

Επιπλέον, αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί την προσπάθεια της πόλης να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή του ΔΩΛ  Απ. Αλεξίου, το μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, την πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, τη χορογράφο Φαίη Σούκου και τις χορωδούς.

Κι όπως λέει ο Βολτέρος, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αφιερωθεί κανείς σταθερά σε ένα σκοπό, τον οποίο να φωτίζουν ευγενή κίνητρα. Ένας τέτοιος αγώνας ανυψώνει και εξιδανικεύει τον άνθρωπο και εξασφαλίζει επιτυχία στη ζωή και την... τέχνη”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass