ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ποιότητα και αισθητική στο «μενού» της Συμφωνικής

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:20

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Συναυλίες υψηλής αισθητικής, όπερες που θα μαγέψουν και μουσικά αφιερώματα καταξιωμένων καλλιτεχνών, τοποθετήθηκαν στη μουσική «φαρέτρα» της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων και για αυτή τη χρονιά. Το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς ανακοινώθηκε χθες στο καθιερωμένο ραντεβού των φίλων της Συμφωνικής Ορχήστρας που έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχία πολιτισμού και επιστημών στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το έργο της Συμφωνικής Ορχήστρας και του Ωδείου και ιδιαίτερα τώρα που η πόλη διεκδικεί να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Συμφωνική Ορχήστρα αλλά και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης είναι πρωταρχικής σημασίας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου όσο και στη συμβολή της Συμφωνικής στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Ο μαέστρος της ΣΟΝΔΛ κ. Χρήστος Κτιστάκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της χρονιάς που ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου με μουσικό αφιέρωμα στη Φωφώ Κουκουτάρα, στις 22 Νοεμβρίου θα δοθεί συναυλία με σολίστ στο πιάνο τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιγκόρ Πετρίν, τον Φεβρουάριο θα ανέβει η όπερα «Νόρμα» του Μπελίνι και τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με σολίστ στο βιολί τον Δημήτρη Καρακαντά.

Η πρόεδρος του Σύλλογου Φίλων της ΣΟΝΔΛ κ. Νέλλη Βασβατέκη κατά την ομιλία της έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων του συλλόγου και για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην πρόθεση για δημιουργία μουσικής βιβλιοθήκης με υλικό που θα προκύψει από δωρεές μελών και φίλων του συλλόγου. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι παρότι η ανταπόκριση δεν ήταν ικανοποιητική, εν τούτοις έγιναν σημαντικές δωρέες όπως του Γιάννη Κουκουτάρα που προσέφερε το αρχείο της μητέρας του, της διακεκριμένης υψιφώνου Φωφώς κουκουτάρα καθώς και της προτομής της τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν στις 14 Νοεμβρίου στο ΔΩΛ, της Μαρίας Μπαλάφα που προσέφερε το αρχείο της μητέρας της κ. Πιπίτσας Μπαλάφα επίτιμης προέδρου του συλλόγου.

Η κ. Βασβατέκη έκλεισε την ομιλία με τη δέσμευση η ορχήστρα και ο σύλλογος να προσπαθήσουν και αυτή τη χρονιά να έχουν έντονη ποιοτική πολιτιστική παρουσία, τονώνοντας την πολιτισμική φυσιογνωμία της Λάρισας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκου, Ανδριόπουλου ) που ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Ελένη Μπαρδάνη και Χρήστος Ζαχαρίας με τον μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη να τους συνοδεύει στο πιάνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass