ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Βραδιά αστροπαρατήρησης

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:28

 

Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας θα στήσει τηλεσκόπια στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο για την παρατήρηση ουράνιων σωμάτων, όπως είναι η Σελήνη, από τους συμπολίτες που θα περνούν από εκεί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη από τις 7 το απόγευμα έως και μετά τις 9 το βράδυ. Σε περίπτωση συννεφιάς, θα αναβληθεί για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και τις ίδιες ώρες. Τις ημέρες αυτές η Σελήνη είναι 9 ή 11 ημερών αντίστοιχα, και παρουσιάζει από τις πιο ενδιαφέρουσες όψεις της.

Όσοι προσέλθουν θα μπορέσουν να παρατηρήσουν στην επιφάνειά της εντυπωσιακούς κρατήρες, απόκρημνες οροσειρές και εκτεταμένες ομαλές πεδιάδες. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να αναγνωρίζουν μερικά χαρακτηριστικά και λαμπρά άστρα του ουράνιου θόλου. Επίσης, θα μπορούν να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με την αστρονομία και την επιστήμη γενικότερα. Η δράση γίνεται για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Η ομάδα φίλων της αστρονομίας Α-ΠΟΛΑΡΙΣ προσκαλείται με ανακοίνωση να συμμετάσχει στην εκδήλωση - δράση και τα μέλη της μπορούν να τοποθετήσουν και δικά τους τηλεσκόπια μαζί με τα τηλεσκόπια του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass