ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ URBANIANA ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Βραβείο «Giuseppe Sciacca» στον Χρήστο Παπανικολάου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:09

 

Βραβεύεται σήμερα το απόγευμα με το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» ο Λαρισαίος εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, στο Βατικανό. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα βραβευτεί και μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο «Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού».

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί στην Aula Magna του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στην πόλη του Βατικανού, παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, ενώ αναμένεται να παραστούν και Λαρισαίοι από τον χώρο του πολιτισμού.

Πέρα από το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα στην Αλβανία και προς την κατεύθυνση αυτή έχει συμβάλει και ο Λαρισαίος ζωγράφος-αγιογράφος Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος φιλοτέχνησε το κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο των Τιράνων, που αποτελείται από τον νέο Καθεδρικό Ναό της «Αναστάσεως του Χριστού», το Κωδωνοστάσιο, το Συνοδικό Μέγαρο, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο και το παρεκκλήσιο της «Γέννησης».

Ο Χρήστος Παπανικολάου, διδάσκει εδώ και χρόνια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αλβανικής Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Τιράνων Αναστάσιου.

Ο Λαρισαίος καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνήσει και μεγάλους δημόσιους χώρους και στη χώρα μας, στο Αττικό Μετρό, το Αττικό Νοσοκομείο, αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τη γέφυρα του Αλκαζάρ, το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ναΐδριο στο σχολείο που βρίσκεται στην «ΕΞΟΔΟ» και πολλά άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass