ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΑΚΑ

Βιβλίο του Λαρισαίου Μιχάλη Αργυρίδη στην Ιαπωνία

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 0:30

 

Μετά την Ουκρανία (Ινστιτούτο Γλώσσας του Πανεπιστημίου της Μαριούπολης), τη Γερμανία (Διεθνής Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου), την Ελβετία (Διαπολιτισμική Βιβλιοθήκη), ένας ακόμη σταθμός προστέθηκε πρόσφατα στο λογοτεχνικό ταξίδι εκτός συνόρων που πραγματοποιούν, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, τα βιβλία - μικροί πρεσβευτές της πόλης μας του συντοπίτη δάσκαλου – μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας , Μιχάλη Ι. Αργυρίδη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Φάρσαλα . Πρόκειται για τη μακρινή Ιαπωνία, όπου « φιλοξενείται » στο Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας (OIICL) της πόλης Οσάκα – για λογαριασμό του τμήματος έρευνας και μελέτης – το βιβλίο « Άλκη Ζέη – Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με έντιμο τρόπο (εκδόσεις Μεταίχμιο). Το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας, που λειτουργεί πάνω από τριάντα χρόνια, ασχολείται με τη μελέτη της λογοτεχνίας για παιδιά. Διαθέτει 73.000 τόμους και 48.000 αντίτυπα από 2.200 διαφορετικά περιοδικά. Εκτός από την πλούσια βιβλιοθήκη που διαθέτει, οι δραστηριότητές του είναι :

-Λειτουργία παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

-Λειτουργία βιβλιοθήκης με αίθουσα μελέτης για σπουδαστές , ερευνητές της παιδικής λογοτεχνίας και βιβλιοθηκάριους .

-Διοργάνωση σεμιναρίων και εκθέσεων.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή του βιβλίου (ψυχοπαιδαγωγική μελέτη) του Μιχάλη Αργυρίδη έγινε λόγω της μετάφρασης και στα ιαπωνικά του μυθιστορήματος « Το καπλάνι της βιτρίνας » της Άλκης Ζέη αλλά και της απήχησης που είχαν και έχουν στο ξένο αναγνωστικό κοινό τα βιβλία της για παιδιά (έχουν μεταφραστεί σε 23 γλώσσες) .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass