Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι ο πολιτισμός

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 0:44

Της Νατάσας Πολυγένη

Μια μελωδική και γοητευτική «Συνάντηση» είχαν οι Λαρισαίοι φιλόμουσοι που κατέκλυσαν χθες βράδυ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για να παρακολουθήσουν τον σπουδαίο πιανίστα και μουσικό Στέφανο Κορκολή, που έχοντας στο πλευρό του τη ταλαντούχα ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη παρουσίασε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν μία μουσική «Συνάντηση», βασισμένη στο ομώνυμο cd, με κλασικά έργα για πιάνο, μεταφορές και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια. Ο Στέφανος Κορκολής μάγεψε το ακροατήριο με τη δεξιοτεχνία του στο πιάνο, ενώ η Σοφία Μανουσάκη με την ερμηνευτική ωριμότητα της, την κρυστάλλινη φωνή ήταν μια πραγματική αποκάλυψη.

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Στέφανος Κορκολής μίλησε με θερμά λόγια για την επιστροφή του στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας μετά από 15 χρόνια και αναφέρθηκε στην τεράστια ευθύνη που νιώθει απέναντι στον σπουδαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αναφορικά με τη μεταφορά του συμφωνικού του έργου στο ελληνικό κοινό. Χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης σημείωσε «Με τον Μίκη Θεοδωράκη μας συνδέει βαθιά φιλία και αγάπη. Είναι μαγικές οι στιγμές που ζω και νιώθω ευγνώμων που μου εμπιστεύτηκε το εκπληκτικό του έργο. Είναι τεράστια ευθύνη να προσπαθείς να φιλτράρεις ένα τόσο σπουδαίο συνθέτη, την ψυχή και το μυαλό του».

Επιπλέον, ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της συναυλίας που στόχο έχει να στηρίξει το έργο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «Είναι ανάγκη να στηριχθεί το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το έργο του. Σε μια τέτοια εποχή ύφεσης το μόνο που μας έχει απομείνει είναι ο πολιτισμός και με αυτό πρέπει να πορευτούμε». Πριν αφήσει τη μουσική να «μιλήσει», ο Στέφανος Κορκολής μετέφερε τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Μίκη Θεοδωράκη στο κοινό της Λάρισας.

Η μουσική αυτή παράσταση απογειώθηκε με την εμφάνιση της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη χθεσινή συναυλία θα διατεθούν στο Δημοτικό Ωδείο για την κάλυψη των αναγκών του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass