ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΠΟΜΠΟΤΗ

Σχεδιάζοντας τους Δημόσιους Χώρους

* Το Σάββατο 23 Μαΐου στο χώρο του «ΛΙΝΤΟ»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

Ο Οργανισμός Λίντο, συνεχίζοντας τον κύκλο ανοιχτών διαλέξεων -συζητήσεων & παρουσιάσεων, φιλοξενεί το Σάββατο 23 Μαΐου τον διακεκριμένο και βραβευμένο, Λαρισαίο στην καταγωγή, Αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Μια σειρά από επαφές και γνωριμίες με το έργο και τη φιλοσοφία σημαντικών δημιουργών και προσωπικοτήτων, που στόχο έχει την προσέγγιση και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν όλους μας και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Ο τίτλος της συγκεκριμένης θεματικής είναι "Σχεδιάζοντας Δημόσιους χώρους".

Ο Δημόσιος χώρος, είτε ως υπαίθριος, είτε ως κτίριο, αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία εξέλιξης του πολιτισμού. Αγορά, πλατεία, ναός, εκπαιδευτικά κτίρια, αεροδρόμια, μουσεία και άλλα αποτελούν χώρους στους οποίους συναντώνται πολίτες διαφορετικών ηλικιών, οικονομικών δυνατοτήτων και αντιλήψεων, διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου κ.λ.π.

Η έννοια του Δημόσιου χώρου, εισάγεται ήδη στις παραμέτρους σχεδιασμού των πρώτων οικισμών ως αναγκαίοι για την κάλυψη των κοινωνικών δραστηριοτήτων, μέσα από τις οποίες εξελίχθηκαν οι κοινωνικές δομές και ο πολιτισμός.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη διαμορφωμένη πράσινη ταράτσα του κτιρίου του Λίντο, θα συνεπικουρείται από προβολή εικόνων – παραδειγμάτων, αλλά και βίντεοπροβολή και θα ακολουθήσει χαλαρή συζήτηση και cocktail επιλογές. Η συμμετοχή στην παρακολούθηση της ομιλίας είναι δωρεάν, αλλά ο περιορισμένος αριθμός παρευρισκομένων προϋποθέτει την κράτηση θέσεων το συντομότερο δυνατόν. ΚΛΙΜΑΞ/ 2410251108, ΛΙΝΤΟ / 2410532693

 

Ο Θεοφάνης Μπομπότης

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή Βενετίας.

Δημιούργησε το γραφείο μελετών Bobotis Architects. Έχει σχεδιάσει και διευθύνει μεγάλα σύνθετα αρχιτεκτονικά έργα, εντός και εκτός Ελλάδος, όπως: αεροδρόμια, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων, κτίρια τραπεζικών ιδρυμάτων, συνεδριακά κέντρα, εμπορικά κέντρα, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις μεταφορών, οικισμούς, mega Yachts κλπ.

Πολλά από τα έργα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο & περιοδικό ελληνικό και ξένο τύπο σε Γαλλία, Ιταλία, Κορέα, Αργεντινή, Ιαπωνία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Τουρκία κλπ.

Το περιοδικό “World Architectural”, καθώς και ο ιαπωνικός εκδοτικός οίκος “TOTO” τον συμπεριέλαβαν ανάμεσα στους 300 και στους 581 αρχιτέκτονες του κόσμου, αντιστοίχως.

Βραβεύτηκε σε εγχώριους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έργα του έχουν εκτεθεί σε διάφορες εκθέσεις αρχιτεκτονικής. Έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass