Χόρεψε στο Κάιρο η Εξωραϊστική Φιλιππούπολης

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:20

 

Επέστρεψε στη Λάρισα από το Κάιρο της Αιγύπτου η χορευτική ομάδα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης,  όπου συμμετείχε στο « 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών και Παραδοσιακού Χορού».

Σε δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση που οργανώθηκε από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιγύπτου. Αυτό εξάλλου αποδεικνύει και η παρουσία του πρωθυπουργού και υπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης στην τελετή λήξης. Ξεχωριστή και ιδιαίτερα τιμητική, όμως υπήρξε, η πρόσκληση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας  για συμμετοχή της Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης στα Θυρανοίξια της ανακαινισμένης ελληνορθόδοξης ιστορικής μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού  Καΐρου. Παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρου Β΄, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου αλλά και πλήθους κόσμου η Ε.Μ.Λ.Φ παρουσίασε χορούς και τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης. Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας καθώς και προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνατίου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην παρουσία του συλλόγου στα θυρανοίξια του ναού, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Λ.Φ κ. Σαγρώσης Νικόλαος τονίζει χαρακτηριστικά:

 «Η τιμή και η περηφάνια που νοιώσαμε υπήρξε απερίγραπτη και θα μείνει στις καρδιές μας να μας συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής μας». Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο παλάτι του Μωχάμετ  Άλι,  σε θέατρα αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Η ελληνική  αποστολή  παρουσίασε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Θεσσαλίας και της Μικρά Ασίας, σε ένα χορευτικό πρόγραμμα με έντονες εναλλαγές στους ρυθμούς, τους βηματισμούς αλλά και στα χρώματα των ενδυμασιών. Αξιοσημείωτη ήταν και  η  παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην αγορά του Αλ – Χαλίλι με τους συμμετέχοντες να εντυπωσιάζονται από την αγάπη των Αιγυπτίων προς την Ελλάδα.  Το Δ.Σ της , αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την κ. Μένη Παπανικολάου, για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση του ταξιδιού καθώς και τον κ. Σωτήρη Καραβασίλη για την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεκπεραίωση των παραστάσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορευτές και τις χορεύτριες του συλλόγου για τον επαγγελματισμό, την ομαδικότητα και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass