Μύρισαν Χριστούγεννα..απ’ άκρη εις άκρη!

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 19:21

 

Σε εορταστική τροχιά κινείται αυτές τις ημέρες ο νομός Λάρισας. Όλοι οι Δήμοι και οι τοπικές κοινότητες έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων κόντρα στο άσχημο κλίμα της εποχής, αποδεικνύοντας ότι και με ελάχιστους πόρους όταν υπάρχει μεράκι, φαντασία και διάθεση όλα είναι δυνατά.

Στη Λάρισα

Αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί στο Λαογραφικό Μουσείο θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με τίτλο«Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών». Στις 6.30 το απόγευμα στο Μύλο του Παππά θα είναι ανοιχτή «Η Γωνιά του Παραμυθιού» . Στις 8 μ.μ. στο πεζόδρομος Ρούσβελτ θα παιανίζει εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΔΩΛ.

Η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων , ενόψει των εορτών, θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στις συνοικίες οι οποίες θα περιέχουν. Άναμμα των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων από τους μαθητές των σχολείων Δημοτικών και γυμνασίων και με τη συμμετοχή των χορωδιών των σχολείων οι οποίες θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

Συγκεκριμένα :

Δευτέρα 14 Δεκέμβρη , ώρα 11: 30 π.μ. εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Αγίου Γεωργίου. Θα συμμετέχουν τα σχολεία:   12ο Δημοτικό   & 23ο Δημοτικό.

Τρίτη 15 Δεκέμβρη , ώρα 11: 30 π.μ εκδήλωση στην πλατεία του     ΑΤΑ. Θα συμμετέχουν τα σχολεία : 15ο & 36ο Δημοτικά & 14ο Γυμνάσιο.

Τετάρτη 16   Δεκέμβρη , ώρα 11: 30 π.μ εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα συμμετέχουν τα σχολεία: 5ο, 36ο, 10ο , & 39ο Δημοτικά.

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη , ώρα 11: 30 π.μ εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη, αύλιο χώρο Αγίου Δημητρίου. Θα συμμετέχουν τα σχολεία: 11ο , 33ο Δημοτικά & 11ο Γυμνάσιο.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Ο Δήμος Τεμπών και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠ) διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Μουσική Σχολή και την Φιλαρμονική του Δήμου.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα πραγματοποιηθεί αναλυτικά:

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Μακρυχώρι

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Συκούριο.

Την Παρασκευή 18Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον Πυργετό .

Τον χαρμόσυνο τόνο των Χριστουγέννων δίνει και η μουσική Σχολή Δήμου Τεμπών το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο στα Αμπελάκια στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο.

Την Παρασκευή 18 του μήνα την ίδια ώρα στον Πυργετό στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου   και την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου επίσης στις 7 το απόγευμα στο Μακρυχώρι, στο πολιτιστικό κέντρο .

Εμφανίζονται τα σύνολα των παιδικών χορωδιών, της Μικτής χορωδίας, των Ορχηστρών της Μουσικής Προπαιδείας και της Φιλαρμονικής. Η είσοδος είναι σε όλες τις συναυλίες ελεύθερη.

 

Την Κυριακή 20 Δεκέμβρη στους Γόννους από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

-Στην αίθουσα δημαρχείου Γόννων με την επιμέλεια του Συνδέσμου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων :

α) Αφήγηση και προβολή εικόνων του παραμυθιού του Ε. Τριβιζά, «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», από την κα Φλώρα Γουγουλιά.

β) Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μαθητική ορχήστρα-χορωδία του Λυκείου Γόννων σε επιμέλεια της καθηγήτριας κας Κατερίνα Γκανάτσιου.

γ) Μπουφές με εδέσματα και αναψυκτικά.

-Κεντρική πλατεία :

α) Δρώμενα παιδιών του Δημοτικού σχολείου σε επιμέλεια του δάσκαλου κ. Γιώργου Αλεξανδρή.

β) Χριστουγεννιάτικες μουσικές μελωδίες από την Μπάντα του Δήμου Τεμπών

γ) Άναμμα του δένδρου από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο.

Το στολισμό του δένδρου και την κατασκευή της φάτνης έχει το Λαογραφικό Μουσείο – Μορφωτικός Σύλλογος Γόννων.

Το έλκηθρο του Αι-Βασίλη θα κάνει στάση στους Γόννους!

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κιλελέρ» για το πενθήμερο 11, 12, 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους τοπικούς συλλόγους, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

10:30π.μ. – Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νίκαιας. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν δύο θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι καλικάντζαροι στο ζαχαροπλαστείο» και «Παραμονή Πρωτοχρονιάς».

7μ.μ. – Πλατεία Νίκαιας

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ, τη μικρή ορχήστρα και τη χορωδία (φυτώριο) της Μουσικής Σχολής Νίκαιας δήμου Κιλελέρ, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (πιάνο, φλάουτο, βιολί), και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (φλάουτο, βιολί κρουστά).

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

5.30μ.μ. Πλατεία Πλατυκάμπου

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ και των χορωδιών των σχολείων Πλατυκάμπου. Διοργάνωση Τοπική Κοινότητα.

6.30 μ.μ. Πλατεία Μελισσοχωρίου

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου ‘Άγιος Δημήτριος» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο παρουσία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, συνοδεία μουσικών.

7:30μ.μ. Πλατεία Γαλήνης

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου από την Τοπική Κοινότητα και τον ΜΕΣ Γαλήνης. Παράλληλα θα γίνουν διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά.

8μ.μ. Αρμένιο - Δημοτικό Κατάστημα

Διημερίδα με θέμα «Το Αρμένιο στον τόπο και το χρόνο». Παρουσίαση της παραδοσιακής φορεσιάς, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής, παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

11π.μ   Νίκαια – Πολιτιστικό Κέντρο

Στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Κιλελέρ θα προβληθεί η παιδική ταινία: Ρομπέν των δασών.

11π.μ. Αρμένιο - Δημοτικό Κατάστημα

Δεύτερη μέρα της διημερίδας με θέμα «Το Αρμένιο στον τόπο και το χρόνο». Ιστορική αναφορά στο παρελθόν του Αρμενίου.

7μ.μ..μ. Νίκαια – Πολιτιστικό Κέντρο

Μουσική Εκδήλωση Χορωδιών

Η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κιλελέρ, σε συνεργασία με τη χορωδία συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας και τη χορωδία Μικρασιατών Βουναίνων «Η Καθ’ημάς Ανατολή», καθώς και τη χορωδία ψαλτών «Το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι», θα ψάλουν Βυζαντινούς ύμνους και θα αποδώσουν παραδοσιακά κάλαντα και άλλα τραγούδια.

 

Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

9-12π.μ. και 5-9μ.μ. Νίκαια – Κτίριο Μπακάλη

Συγκέντρωση ειδών για την «Κιβωτό του κόσμου».Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες Νίκαιας, θα συγκεντρώσει στο χώρο μαθημάτων κοσμήματος και ζωγραφικής επί της οδού Φαρσάλων (κτίριο Μπακάλη) και στα Σχολεία (κατά τις ώρες του σχολικού ωρολόγιου προγράμματος): α) σχολικά είδη, β) παιδικά φάρμακα και γ) δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ (όχι τοπικά) για την «Κιβωτό του κόσμου».

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία και με τη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και άλλων φορέων, διοργανώνουν για τις Γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων μια σειρά εκδηλώσεων, που θα καλύψουν ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών διαμορφώνεται ως εξής:

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

7 μ.μ. – 3 π.μ.«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» Χριστουγεννιάτικη Εορταστική νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις πρώτες πρωινές ώρες, θα προσφέρουν γλυκά και δώρα αλλά και μεγάλες εκπτώσεις!

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

6 .30 μ.μ. αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»

Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή συναυλία

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 11 και του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

-10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, θεατρική παράσταση για παιδιά «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» με την ομάδα του Θεάτρου Τεχνών.

-7μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αμπελώνα, άναμμα του δέντρου των Χριστουγέννων με τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

- 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, Συναυλία Χορωδιών με την παιδική χορωδία ΜΣΔΤ, την πολυφωνική χορωδία Δήμου Βόλου, τη μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου καιτα ορχηστρικά σύνολα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα» διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα με το φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Στις 30 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτυ και στις 3 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί θα αναβιώσει το έθιμο της «Γουρουνοχαράς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass