ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΑΣ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 0:25

Η αγάπη, λέει το παραμύθι, είναι δυνατή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σύγχρονο Πειραματικό Θέατρο Σκιάς, ParaMana Puppet Theatre παρουσιάζει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στο θέατρο ΟΥΗΛ .

Το ParaMana Puppet Theatre επιστρέφει στη Λάρισα με μια παράσταση που έχει ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ, σε εκατοντάδες σχολεία, σε επιλεγμένα θέατρα και χώρους πολιτισμού και έχει κατακτήσει περισσότερους από 20.000 θεατές.

Βασική μέθοδος της παράστασης είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα.

Η ηλεκτρονική μουσική του Στέλιου Γιαννουλάκη είναι ειδικά σχεδιασμένη για την παράσταση, ενώ την ιστορία αφηγείται ζωντανά η κουκλοπαίκτρια, Αναστασία Παράβα.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ιστορία, δανεισμένη από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας, μιλάει για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για τη σωτηρία της ψυχής του πατέρα του.

Η παράσταση πραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις συνέπειες που απορρέουν απ' αυτόν.

Πώς μιλάει κανείς σε ένα παιδί για τη ματαιότητα και τον παραλογισμό του πολέμου; Του μιλάει για το ακριβώς αντίθετο: για την ειρήνη, την ιστορία, τα ανώτερα ιδανικά, τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι σε θέση να αξιολογήσει τον κόσμο, να έχει την αίσθηση του δικαίου και της αλληλεγγύης και να επιλέξει μοναχό του τους τρόπους επικοινωνίας με τους γύρω του, αποκλείοντας τη χρήση βίας.

Ηλικίες: 5 – 12 ετών. Γενική είσοδος: 7 ευρώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης. Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα. Σύνθεση-Εκτέλεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης. Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης. Σχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης. Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας-Anima Theatre, Αναστασία Παράβα. Μετάφραση: Eliane Pauwels, Αναστασία Παράβα. Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη. Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Κώστας Στεργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass