«Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής»

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2015 0:08

Τη διαδραστική παράσταση «Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής» θα παρουσιάσει η αγαπημένη θεατρική ομάδα “Σκοινί Κορδόνι” από τη Θεσσαλονίκη, σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Θα ακολουθήσει γιορτινό δημιουργικό εργαστήρι χειροποίητων στολιδιών, στο οποίο τα παιδιά κατασκευάζουν από ύφασμα τα δικά τους στολίδια για να στολίσουν το δέντρο του σπιτιού τους και το δωμάτιο τους! Και όλα αυτά μετά μουσικής και θεατρικού παιχνιδιού!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Ποιητιτής, παραμυθάς από τους λίγους, έρχεται να αφηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους το νέο του έμμετρο παραμύθι με τίτλο: ‘’Ο αέναος κύκλος της ζωής’’. Η ιστορία του σοφού δασκάλου Εκούτ, της μικρούλας Πιφ και του τρελούλη Φου, θα χαρίσει χαμόγελα, συγκίνηση, αλλά και την παρήγορη αίσθηση ότι τα λάθη είναι, καμιά φορά, αφορμή για να γίνουμε σοφότεροι. Ζωντανή μουσική και τραγούδι, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας, χιούμορ και θετική ενέργεια σε μια παράσταση που θίγει τις αξίες του σεβασμού στα πλάσματα γύρω μας, της ανιδιοτελούς αγάπης, της προσφοράς και της ευγνωμοσύνης. Η παράσταση ξεκινά με γνωριμία με τους ηθοποιούς και με θεατρικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν για να γίνουν κοινωνοί της θεατρικής διαδικασίας, συμμετέχοντας στο παραμύθι ενεργά. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί η Λένα Πετροπούλου. Πρωτότυπα τραγούδια έχουν γραφτεί από την Ζωή Κατσιλέρου και η μουσική παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς. Αφήγηση παραμυθιού, σωματικό θέατρο, παντομίμα, ζωντανή μουσική και τραγούδι αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης. Η παράσταση διαρκεί μία ώρα και δέκα λεπτά. Το εργαστήρι διαρκεί περίπου μία ώρα. Η παράσταση και το δημιουργικό εργαστήρι απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού όλων των τάξεων. Ερμηνεύουν-Τραγουδούν-Παίζουν ζωντανά μουσική: Γιάννης Δρόσος, Λένια Κοκκίνου, Μανώλης Δραμηλαράκης, Λένα Πετροπούλου. Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος. Σκηνικά: Μάντυ Λάσχου. Κοστούμια: Κατερίνα Καραογλάνη.

*Η ομάδα ‘’Σκοινί-Κορδόνι’’ και ο Ποιητιτής έχουν βραβευτεί με το 1o Bραβείο παιδικής παράστασης στο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου στη HELEXPO 2015 (υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση). Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass