ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ CD

«Ο Μάγος» του Κ. Κουκουτάρα

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2015 8:33

«Ο Μάγος» του Λαρισαίου μουσικού Κώστα Κουκουτάρα κυκλοφορεί και σε cd πλέον. Μετά την εξάντληση των συλλεκτικών βινυλίων η εταιρεία «ANAZITISI RECORDS» επανέκδωσε τον «Μάγο» σε cd . Ο Μάγος…» περιέχει ανέκδοτο υλικό του Κώστα Κουκουτάρα από το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’70. Η Α πλευρά ξεκινά με τον τετραμερή «Μάγο» («Η αυλαία», «Το ξύπνημα του κανίβαλου», «Τ’ ακριβά της νιότης μας νοήματα», «Πριν τη συντέλεια») και η συνέχεια έρχεται με τα τραγούδια «Συνάντηση στ΄άπειρο», «Είναι ο χρόνος πια μηδέν», «Αβυσσαλέα. Εν ώρα μάχης», «Κορίτσι τ’ Απρίλη», «Πρωί Φθινοπώρου» και «Φτιάχτε μια ειρήνη». Ο Κώστας Κουκουτάρας γεννήθηκε το 1944 στη Λάρισα. Μουσικό, ποιητής και αστρολόγος. Έγραψε μουσική και στίχο μετά τα είκοσι του χρόνια. Δάσκαλος μουσικής από τα δεκαεφτά του χρόνια. Έπαιξε σε μπουάτ της εποχής και σε άλλα μαγαζιά,. Διατηρούσε σχολή μουσικής, στην οδό Ανθίμου Γαζή. Το 1980 εξέδωσε ένα σύνολο από τρία ποιητικά έργα του, με τίτλο «Ολέθρια Ατομικά». Το 1974 έκανε τη πρώτη δισκογραφική του προσπάθεια, με τον δίσκο L.P. βινυλίου «Από πού και που».

Λόγω κακών συνθηκών αλλά και επιστράτευσης το 1974, ο δίσκος έμεινε ημιτελής και από φόβο ο έχων την εταιρεία έκδοσης του δίσκου, τον κυκλοφόρησε τότε ημιτελή, αδιαφορώντας για την ακουστική, μουσική επεξεργασία και την εν γένει εμφάνιση του βινυλίου αυτού.

Τίποτα δε θα μπορούσε ν’ αλλάξει τα πράγματα, μιας κι ο δίσκος κυκλοφόρησε εν μέσω επιστράτευσης. Έπειτα από σαράντα χρόνια κι έχοντας γράψει σ’ όλο αυτό το διάστημα, άπειρα μουσικά και ποιητικά έργα, η εταιρεία «ANAZITISI RECORDS», επανέκδωσε για τους συλλέκτες, τον δίσκο αυτό του βινυλίου, «Από πού και που». Στη συνέχεια, εξέδωσε τον Ιούλιο του 2014 σε βινύλιο, το έργο του ο «Μάγος», που κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων για συλλέκτες. Η μεταγραφή του σε cd ήταν απαραίτητη. Για το έργο του ο ίδιος σημειώνει στο εσώφυλλο του cd «Ο Μάγος είναι η πεποίθηση για παγκόσμια υπερίσχυση της σωστής σκέψης του ανθρώπου, να κυριαρχήσει στο σύμπαν μέσα από μια παγκοσμιοποιημένη ειρήνη και ένα πιστεύω, πως όλα θα εξελιχθούν έτσι όπως είναι προγραμματισμένα, με βάση τον χωροχρόνο που στηρίζει αλλά και επιβάλλει τους νόμους, που κυβερνούν την προσπάθεια του ανθρώπου, να δει σωστά. Να αντιληφθεί το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει στο μέλλον. Ν΄ ακούσει και να εναρμονιστεί με τους ήχους και τους παλμούς του σύμπαντος, σ΄αυτό το ταξίδι, που ο άνθρωπος έχει ταχθεί οδηγός και του μέλλει να συνεχίσει για πάντα, μεσ’ το σύμπαν. «Ο Μάγος» είναι όλες οι όψεις της ζωής. Και δεν είναι ένας, είναι ο καθένας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass