ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Μουσική πνευματική βραδιά στην Αγιά

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2016 0:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Μουσική πνευματική βραδιά διοργάνωσε προ ημερών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, παρουσία πλήθους κόσμου, η Αδελφότης των Μοναχών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, με σκοπό της συγκέντρωση χρημάτων για την αναστήλωση του παλαιού καθολικού της μονής.

Βυζαντινοί ύμνοι, παραδοσιακά τραγούδια και όμορφες μελωδίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, ακούστηκαν από τις χορωδίες: Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι Λάρισας, Σχολή Βυζα-ντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος», Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε το πρόγραμμα των χο-ρωδιών ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνά-βου, αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ενώ ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος, αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Αγιάς, μί-λησε για τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Δαμιανού, κτήτορος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, αλλά και για το σπουδαίο και καθημερινό έργο των μοναζουσών, που από το 2000, όταν και εγκαταστάθηκαν σ’ αυτό, παλεύουν για τη διάσωση της μονής και την αναστήλωση του παλαιού καθολικού της.

«Ας γίνουμε κι εμείς μιμητές κι ας έχουμε το νου μας σ’ αυτήν την προσπάθεια» τόνισε ο π. Νεκτάριος και συνέχισε λέγοντας «Η πρωτο-βουλία τους να αναστηλώσουν το καθολικό εκ βάθρων, εκ του μηδενός δηλαδή, είναι γιγάντιο πρόβλημα και Θεού δώρο. Ο Άγιος Δαμιανός πι-στεύω αγάλλεται κι εμείς θαυμάζουμε των μοναζουσών την ανδρεία. Είθε το νέο έτος του 2016 να αξιωθούμε να λειτουργήσουμε στον ανα-καινισθέντα, πια, ναό του Τιμίου Προδρόμου».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, κληρικοί, ο πρό-εδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, η αντιδή-μαρχος Χριστίνα Γιαννουλέα, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass