Παραστάσεις για παιδιά στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2016 0:05

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει το υπέροχο παραμύθι της Σέλμα Λάγκερλεφ «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» το οποίο και της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909, σε διασκευή-σκηνοθεσία της Βασιλικής Μακρή.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στον Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, που μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό τόμτε και καβάλα σε έναν άσπρο χήνο που λέγεται Μάρτιν, ακολουθώντας ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς.Τον Νιλς Χόλγκερσον ερμηνεύει η ηθοποιός Ευγενία Βησσαρίου και τους υπόλοιπους ρόλους : Ερμιόνη Κυριαζή, Κατερίνα Γρηγοράκου, Γκρατσιέλλα Μαρια Σίσκου και Βασιλική Μακρή. Σκηνικά - Κοστούμια Παύλος Βησσαρίου.

Αξίζει να τονιστεί πως η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ού αιώνα κι αυτό με τη σειρά του χρησιμοποιήθηκε ως αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφύζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση. Παραστάσεις θα δοθούν στις,5,6, 7, 9 και 10 Ιανουαρίου στις 5.30 το απόγευμα. Για κρατήσεις θέσεων στο 2441080971 και 6985013961.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass