ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ «ΤΟ ΦΙΛΙ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν η ποίηση μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2016 0:28
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Τη δεύτερη χειμωνιάτικη παραγωγή με το ονειρόδραμα «Το Φιλί» της Άννας Μανωλοπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη θα παρουσιάσει το «Θεσσαλικό Θέατρο» από 8 έως 13 Ιανουαρίου 2016, στο «Θέατρο του Μύλου». Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο του Μύλου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κώστας Τσιάνος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της νέας σεζόν που ξεκινά με το «Φιλί» της Άννας Μανωλοπούλου, συνεχίζεται με τα «Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και η συνέχεια θα δοθεί με μια παράσταση με τίτλο «Έχει ο καιρός γυρίσματα» που αναμένεται να ανέβει τον Μάρτιο. Όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι το Θεσσαλικό Θέατρο στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, καταφέρνει να ανεβάζει ποιοτικές παραγωγές που στέφονται με επιτυχία.

Ευχές για μια καλή θεατρική χρονιά έδωσε και η πρόεδρος του Θεσσαλικού κ. Βιβή Τσεκούρα, η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι το Θεσσαλικό Θέατρο θα συνεχίσει το πρόγραμμα των αξιόλογων παραστάσεων του και πρόθεση είναι να δώσει το βήμα και σε άλλους σκηνοθέτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη σκηνή του Θεάτρου Μύλου. Αναφερόμενη στο ποιητικό έργο της Άννας Μανωλοπούλου «Το Φιλί» σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποίημα, που ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης «μεταμόρφωσε» σε θεατρική πράξη.

Η ποιήτρια Άννα Μανωλοπούλου «έντυσε» την περιγραφή του έργου της, χρησιμοποιώντας ποιητικό λόγο. «Ο έρωτας μετουσιώνει τη ζωή σε ποίηση και την ποίηση σε ζωή για να υπάρχουμε. Ο έρωτας απογειώνει την ομορφιά και προσγειώνεται με την αλήθεια. Το «Φιλί» είναι ένα κάλεσμα μνήμης και νοσταλγίας οίστρου» είπε μεταξύ άλλων και καταλήγοντας ευχαρίστησε τον κ. Τσιάνο, την πρόεδρο του Θεσσαλικού, τον σκηνοθέτη Κ. Λαμπρούλη και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης που εργάστηκαν σκληρά για να μεταφέρουν το έργο της στο θεατρικό σανίδι.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Λαμπρούλης, επεσήμανε ότι το «Φιλί του Ανέμου» (όπως είναι ο πλήρης τίτλος) είναι ένα ποιητικό έργο, γραμμένο από τη δημιουργό του για να παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή ως «ονειρόδραμα σε πράξη μία». Διαποτισμένο από πάθος για ζωή, «το Φιλί» μεταφέρεται στη σκηνή ως ένας αλληγορικός μονόλογος όπου η ηθοποιός συνομιλεί με το χρόνο, πλάθοντας φευγαλέες εικόνες, για ένα βαθιά υπαρξιακό και συναισθηματικό έργο με φιλοσοφικές προεκτάσεις, που καταφέρνει όμως να παραμένει ανθρώπινο και ιδιαίτερα προσωπικό.

Ο ίδιος, θεωρεί πρόκληση το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου καθώς αποστολή του είναι ο λόγος να συναντήσει νέες εκφραστικές φόρμες και συνδιαλέγεται με τη μουσική, την κίνηση, την εικαστική εγκατάσταση και τις κινηματογραφικές εικόνες. Τον μοναδικό ρόλο ερμηνεύει η Ανδρομάχη Μακρίδου, την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Φίλιππος Ζούκας, την επιμέλεια της κίνησης, η Δέσποινα Μπουνίτση, τα κοστούμια η Ελένη Ψύρρα, τα οπτικά μέσα η ομάδα «Life of Film» και τον φωτισμό ο Μάκης Παπατριανταφύλλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass