ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΦΟΡΕΙΣΤΡΙΚΑΛΑ

Εκπαιδευτική… τρικαλοτουρκική συνεργασία

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2016 8:04

Ελληνοτουρκική συνεργασία στις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση και μάλιστα με τρικαλινή συμμετοχή. Ο λόγος για το έργο «e-Services Education» που υλοποιείται από φορείς της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Από τον Δήμο Τρικκαίων μετέχει το ΑΚΕΘ (Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας). 

Στο πλαίσιο αυτό, Τούρκοι εκπρόσωποι των φορέων που το υλοποιούν, με επικεφαλής κυβερνήτη περιοχής, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Τρικκαίων. Εξήγησαν, την ουσία του προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία του εκπαιδευτικού εργαλείου με τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Αυτή αναμένεται να συμβάλει, όπως γίνεται γνωστό από το Δήμο Τρικκαίων, στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της ευρύτερης εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας).
Ο δήμαρχος Τρικκαίων σε δηλώσεις του κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, καθώς και την αναγκαία συμβολή όλων στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των «εργαλείων» για τους μαθητές.
Το σχέδιο «e-Services Education», έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, στην Τουρκία.
Έχει διάρκεια τριών ετών και στη διάρκειά του οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων και Διευθύνσεων, θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες κατάρτισης σχετικά με τις λειτουργίες και τη χρήση του εκπαιδευτικού εργαλείου στην πράξη.
Εταίροι είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ), 1ο Γυμνάσιο Άρτας, Zehra Marulyalı Sports Club, Valide Sultan Voc. School. Η τουρκική αντιπροσωπεία εκπροσωπείτο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης από τον κυβερνήτη της περιοχής Anamur κ. Cengiz Canturk και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, κ. Mehmet Aziz Dagistan.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass