ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Πανελλαδική η δράση των απατεώνων

* Αναζητείται ο 47χρονος που έδρασε και στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 0:56

Στη σύλληψη τριών μελών «εγκληματικής οργάνωσης», κατά την ΕΛ.ΑΣ., που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε όλη τη Θεσσαλία προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για απατεώνες που προσποιούνταν άλλοτε τον λογιστή και άλλοτε τον εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, κατάφερναν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους με το πρόσχημα της δήθεν διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων των παιδιών των θυμάτων.

Η δράση των απατεώνων έχει ταυτοποιηθεί και από παλαιότερες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε αρκετές περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και ειδικότερα σε βάρος 47χρονου που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. για αντίστοιχες περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα στον Βόλο, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες εμπλέκονται σε δώδεκα περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης και σε μία απόπειρα ενώ το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 19.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., «κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και συνελήφθησαν στον Βόλο τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 23χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη κατά περίπτωση σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης».

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 47 και 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέβαιναν με δύο οχήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.

Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στην οικία τους, όπου τους έπειθε και του παρέδιδαν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στενών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29-03-2016 έως 17-05-2016 σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν δώδεκα ηλικιωμένα άτομα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμη, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, το προαναφερόμενο όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

ΛΑΡΙΣΑ

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από «έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 47χρονου και μιας 48χρονης.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το πρωί της 23-4-2016, οι δύο συνεργοί μετέβησαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής και με το πρόσχημα της είσπραξης ποσού για εξόφληση συμβολαίου συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Επιπλέον, στις 17-5-2016, ο 47χρονος δράστης μετέβη σε οικία 74χρονης ημεδαπής και παριστάνοντας τον φοροτεχνικό συγγενικού της προσώπου για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων του στην εφορία, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για άλλα παρόμοια αδικήματα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass