Στο επόμενο στάδιο της ανακύκλωσης η Δυτική Θεσσαλία με τα «Πράσινα Σημεία»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2016 18:52

 

Έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο της ανακύκλωσης είναι η Δυτική Θεσσαλία, καθώς η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας, (με μετόχους τους ΟΤΑ των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας) ήδη οργανώνει τα βήματα για τα «Πράσινα Σημεία». Ειδικότερα, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Τρικκαίων, εξηγήθηκε σε κατοίκους, εκπροσώπους φορέων και στελέχη ΟΤΑ, το μέλλον της ανακύκλωσης και της διαχείρισης απορριμμάτων. Η ΠΑΔΥΘ, πλέον, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μπορεί να προωθήσει τα επόμενα βήματα στην περιβαλλοντική συνείδηση, εκπονώντας τις σχετικές μελέτες. Ο δε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε την ετοιμότητα και τη συνεργασία στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, με βάση την εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης και τη συνολική προετοιμασία, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλία ως «Πράσινη Περιφέρεια». Επίσης ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλία και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, αναφέρθηκε, επιπροσθέτως, στη σημασία της συνεργασίας και της προσφοράς της Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτόν.

Τι είναι, όμως, αυτά τα «Πράσινα Σημεία» (Green Spots), που θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια;
Όπως παρουσίασαν οι μελετητές – συνεργάτες της ΠΑΔΥΘ, πρόκειται ουσιαστικά για το πιο «ανεβασμένο» επίπεδο ανακύκλωσης. Όλα τα υλικά που μέχρι τώρα αδυνατούσε ο πολίτης της δυτικής Θεσσαλίας να ανακυκλώσει, θα μπορούν να οδεύουν προς κάδους και προς επεξεργασία: μέταλλα, ξύλινες συσκευασίες, μικτές συσκευασίες (π.χ. tetra pack), ρούχα, υφάσματα, υποδήματα, αξεσουάρ, λαμπτήρες, απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, βρώσιμα λίπη και λάδια, φορητές μπαταρίες, κλαδέματα, φάρμακα (ληγμένα ή μη), μικρές ποσότητες αποβλήτων οικιακής χρήσης που ενδεχομένως εμπεριέχουν επικίνδυνα υπολείμματα (όπως συσκευασίες υγρών καθαρισμού, χρωμάτων, διαλυτών κ.λπ.). θερμόμετρα, ογκώδη (όπως στρώματα, έπιπλα) κ.α.
Ουσιαστικά, πρόκειται, επισημάνθηκε για την πλήρη ανακύκλωση. Και αυτή θα γίνεται σε σημεία που επελέγησαν βάσει έρευνας και μελέτης, σε όλη τη δυτική Θεσσαλία: στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, στους ΣΜΑ Πύλης, Καλαμπάκας Σοφάδων και σε τρία άλλα σημεία. Όλο αυτό το έργο, τονίστηκε ακόμα, μόλις ολοκληρωθεί η εκπόνηση των σχετικών μελετών, θα υποβληθεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Μετά την έγκρισή του, θα αρχίσει η κατασκευή των διαφόρων τύπων «Πράσινων Σημείων» (υπάρχουν ακόμη και αυτόματοι σταθμοί), προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass