Επενδύσεις 655 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία και τις Σποράδες

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2016 13:23 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουν 2016 13:23

Στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι δράσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. και με στόχο την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων με προβολή βίντεο, φωτογραφιών, εντύπων, διαγωνισμούς με  βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α.

AGORASTOS VOLOS 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον χαιρετισμό ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) δίνει την ευκαιρία να γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος μας είναι το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή, να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα που δημιούργησε το προηγούμενο ΕΣΠΑ που ολοκληρώσαμε με επιτυχία και  να αποτελέσει τη συνέχεια του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας την επόμενη πενταετία.

Η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και των υπηρεσιών που οφείλει η Πολιτεία να τους παρέχει, η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επένδυση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η αστική ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο είναι οι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται στην περιφέρειά μας.

Για να αποδειχθεί και το νέο ΕΣΠΑ ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης απαιτείται καλή προετοιμασία, σωστός σχεδιασμός και άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διασφαλιστεί κι αυτή τη φορά υψηλή απορρόφηση των κονδυλίων που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass