ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ:

Σε Μαγνησία-Σποράδες 655 εκατ. € με 335 έργα και 693 επενδύσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2016 8:16

ΒΟΛΟΣ

Στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι δράσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. και με στόχο την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων με προβολή βίντεο, φωτογραφιών, εντύπων, διαγωνισμούς με  βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα.
Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στόχος της Περιφέρειας είναι το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή, να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα που δημιούργησε το προηγούμενο ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και να αποτελέσει τη συνέχεια του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας την επόμενη πενταετία. Ενώ οι βασικοί πυλώνες εφαρμογής του προγράμματος είναι, όπως τους προσδιόρισε ο κ. Αγοραστός: «Η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και των υπηρεσιών που οφείλει η Πολιτεία να τους παρέχει, η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επένδυση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η αστική ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο είναι οι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται στην περιφέρειά μας. Είμαι σίγουρος ότι κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε, όπως και στο ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διεκπεραίωσε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό έργων και δράσεων»
Ειδικά για τη Μαγνησία και τις Σποράδες υλοποιήθηκαν: 335 έργα και 693 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 655 εκατ. ευρώ .
Η βραδιά έκλεισε μουσικά, αρχικά με συναυλία της βραβευμένης ορχήστρας «Ιωνία» υπό τη διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή με σολίστα τον Βασίλη Αγροκώστα και στην συνέχεια με μουσικές επιλογές του Dj Σταύρου Γώγου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και εδέσματα από 7 γυναικείους συνεταιρισμούς της χερσαίας Μαγνησίας.
ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΣΗΜΕΡΑ
Σήμερα εξάλλου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Σκιάθο, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα στο
Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου, έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013/ Ε.Π. Θεσσαλίας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γηπέδου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται αγώνας μπάσκετ τμημάτων γυμναστικού συλλόγου Σκιάθου, με απονομή αναμνηστικών δώρων. Οι εκδηλώσεις στην πόλη της Σκιάθου θα συνεχιστούν στο χώρο της προκυμαίας μπροστά στο Μπούρτζι. Το καλωσόρισμα και η ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού θα γίνουν στις 9 το βράδυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass