ΨΩΜΙ ΜΕ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Υπέρτατος Υπεράρτος»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2016 10:19

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ένας νέος τύπος ψωμιού με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία παρουσιάστηκε από ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή Ανάργυρο Μουλά στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2016 του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Πρόκειται, όπως αναφέρει, ο καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ανάργυρος Μουλάς και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας, για ένα ψωμί με ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες και ταυτόχρονα εξαιρετική γεύση που οφείλεται στο γεγονός ότι ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και παρασκευάζεται με προζύμι. Ο διαγωνισμός Ecotrophelia είναι η εθνική φάση Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “Food for Life”. Το προϊόν απέσπασε θετικότατες κριτικές και, το κυριότερο, κίνησε το ενδιαφέρον κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου και υπάρχουν σημαντικές προοπτικές να κυκλοφορήσει στην αγορά σε εθνικό και ίσως και διεθνές επίπεδο.

Το όνομα του ψωμιού είναι για την Ελληνική αγορά «Υπέρτατος Υπεράρτος» και για τη διεθνή αγορά είναι LO.G.I.C BREADD LOw Glycemic Index Cholesterol lowering BRead with vitamins E AnD D and omega-3. Η ελληνική λέξη LOGIC εκτός από το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παραπέμπει και στη λογική, σύμφωνα μα τον καθηγητή, που διέπει τη σύσταση του ψωμιού αυτού, την ίδια λογική που πρέπει να διέπει όλη τη διατροφή μας.

Όψη αληθινού ψωμιού, μυρωδιά ξυλόφουρνου, γεύση που γεμίζει το στόμα και ξυπνά μνήμες παλαιότερων εποχών. Ένα σύγχρονο παραδοσιακό τρόφιμο με ιδιαίτερη γεύση που απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν υγιεινή διατροφή και προαγωγή της υγείας.

Το LO.GI.C BREADD είναι ο «Υπέρτατος Υπεράρτος». Ένα νέο λειτουργικό ψωμί με το μεγαλύτερο παγκοσμίως αριθμό ισχυρισμών υγείας αποδεκτών από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) και ταυτόχρονα ένα παραδοσιακό οικολογικό προϊόν με αποκλειστικά φυσικά συστατικά.

Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (49). Περιέχει β-γλυκάνες και ω-3 λιπαρά οξέα που, στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης. Περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βιταμίνη D που συμβάλλει στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την απορρόφηση και χρήση του ασβεστίου και τη φυσιολογική δομή των οστών και των δοντιών. Επιπλέον περιέχει 60% λιγότερο αλάτι από ένα τυπικό ψωμί.

Ο «Υπέρτατος Υπεράρτος» LO.GI.C BREADD αναπτύχθηκε και μελετήθηκε με χημική ανάλυση και κλινικές μελέτες στο Εργαστήριο Χημείας και Βιοχημείας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που διευθύνει ο καθηγητής Ανάργυρος Μουλάς.

Φοιτητές: Ασημακόπουλος Δημήτριος, Βάιου Μαρία, Γκούμας Γεώργιος, Ιωσηφίδης Σταύρος, Κοντολέων Ιωάννης, Μάρκου Κωνσταντίνα, Παπανάκος Παναγιώτης.

Επιβλέπων καθηγητής: Ανάργυρος Μουλάς, Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass