ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Στο επίκεντρο οι ιαματικές πηγές Ριζώματος

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2016 8:15

Του Αποστόλη Ζώη

Οι ιαματικές πηγές Ριζώματος, τέθηκαν στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Τρικκαίων και του Πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας μαζί με τους Δημάρχους - μέλη του ΔΙΑΜ Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), επίσκεψη στην Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε με τον Πρέσβη, κ. Γιαν Μπόντυ, τον Αναπληρωτή Πρέσβη κ. Μίλος Κούτσερα και τη συνεργάτιδά τους κ. Γίτκα Γκατζιούρα.

Οι Δήμαρχοι παρουσίασαν τη δομή και τους βασικούς στόχους του ΔΙΑΜ, καθώς και τις πηγές του κάθε Δήμου ξεχωριστά, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ο Πρέσβης, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νεοσύστατο αυτό Δίκτυο θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου και την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, τόσο ο Πρέσβης κ. Γιαν Μπόντυ, όσο και ο Αναπληρωτής Πρέσβης κ. Μίλος Κούτσερα, επισήμαναν τις δυνατότητες συνεργασίας του Δικτύου με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία, όπως αναφέρθηκε, είναι σε θέση να φέρει τα μέλη του σε επαφή με εξειδικευμένους Τσεχικούς Φορείς, που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και στην ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού. Κάλεσαν μάλιστα τα μέλη να συγκεκριμενοποιήσουν τους τομείς του άμεσου ενδιαφέροντος τους, ώστε η Πρεσβεία να μπορέσει να τους κατευθύνει στοχευμένα στους πλέον κατάλληλους φορείς, αλλά και να υποστηρίξει μια μελλοντική θεματική επίσκεψη εκπροσώπων του ΔΙΑΜ στην Τσεχία.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης ενός Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) μεταξύ των δύο φορέων, μέσα από το οποίο θα εξειδικεύονται τα πεδία συνεργασίας. Επιπλέον, τα μέλη εξέφρασαν στα στελέχη της Πρεσβείας το ενδιαφέρον τους να προβεί το ΔΙΑΜ σε αδελφοποίηση με ορισμένες από τις πιο σημαντικές Τσεχικές λουτροπόλεις.

Τέλος, όπως επίσης σημειώνεται, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι με τη σημερινή συνάντηση ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο συνεργασίας, που μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερα καρποφόρα αποτελέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass