ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ανάδειξη του μηχανολογικού εξοπλισμού Μύλου Ματσόπουλου

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 15:08
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας Αποστόλη Ζώη)

Ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί τον Δικαιούχο της ενταγμένης Πράξης «αποκατάσταση και μουσειολογική ανάδειξη του μηχανολογικού εξοπλισμού Μύλου Ματσόπουλου» η χρηματοδότηση της οποίας καλύπτεται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Πράξη, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, αποσκοπεί στην αποκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στη μουσειολογική ανάδειξη του συγκροτήματος του κυλινδρόμυλου Ματσόπουλου, που από το 1884 κοσμεί στην πόλη των Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο από το 1995, το οποίο ανήκει στα αντιπροσωπευτικά δείγματα κυλινδρόμυλου του 19ου αιώνα όσον αφορά στην κλίμακα , τη διάταξη των λειτουργιών και των μορφολογικών λεπτομερειών και αξιοποιεί το υδάτινο δυναμικό σε συνδυασμό με τη μηχανοκίνηση.

Ο ιστορικός μηχανολογικός εξοπλισμός του Μύλου, ο οποίος σώζεται έως σήμερα, με την προτεινόμενη πράξη αποκαθίσταται, με σκοπό την συντήρηση και την παρουσίαση της βιομηχανικής κληρονομιάς μέσω της ανάδειξης της διαδικασίας παραγωγής και επεξεργασίας των σιτηρών από το αρχικό στάδιο του καθαρισμού μέχρι το τελικό χαρμάνιασμα και την αποθήκευση τους.

Το συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής του «Πάρκου Ματσόπουλου», ως πολιτιστικού πόλου και ως τόπου γνώσης, ψυχαγωγίας και αισθητικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη εκπαιδευτικής διάστασης της παρουσίασης τεχνικών και τεχνολογιών της πόλης των Τρικάλων, αφού ήδη στεγάζει Δημοτικό Κινηματογράφο, Δημοτική Θεατρική Σκηνή, Γραφεία διοίκησης, Studio Ηχογράφησης, Δημοτικό Εργαστήριο Ζωγραφικής, Γραφεία χιονοδρομικού Συλλόγου , καφενείο και Υπαίθριο Κινηματογράφο στον περιβάλλοντα χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την προσφορά τους μέχρι και τις 4-8-2016, όπου θα γίνει η αποσφράγιση στο Δήμο Τρικκαίων, στο Τμήμα Προμηθειών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass