ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ

Αθρόα η προσέλευση στο Χόρτο Πηλίου

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2016 21:01

Με αθρόα προσέλευση κόσμου συνεχίζεται το 32ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στο Χόρτο Πηλίου, που οργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνης –Χατζηνίκου.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιώργου Χατζηνίκου, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που τα σεμινάρια στο Χόρτο θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φωτεινή παρουσία του. Ο Δάσκαλος των σεμιναρίων και των προβών, κάθε καλοκαίρι στο Χόρτο εμπνεόταν και ενέπνεε, παρέσυρε με την ευαισθησία του και τη βαθιά του γνώση κάθε έναν που ήταν κοντά του, είτε μουσικό, είτε ακροατή.

Το καλοκαίρι του 2016, το 32ο φεστιβάλ στο Χόρτο περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses. Στις δράσεις του φεστιβάλ πρωταγωνιστούν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων συμμετέχει για πρώτη φορά ο διάσημος Έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος, με masterclass τραγουδιού πάνω στην "Τεχνική του BelCanto και την Τέχνη του Recitativo" (16-22 Αυγούστου), ενώ φιλοξενούνται επίσης οι καθηγητές του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg, Ανίτα Μίτερερ και Χρήστο Κανέττη για το σεμινάριο Μουσικής Δωματίου (1-9 Αυγούστου) καθώς και ο μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος από την Βιέννη για το σεμινάριο Διεύθυνσης ορχήστρας (22-29 Αυγούστου). Το φεστιβάλ πλαισιώνεται επίσης από συναυλίες ποικίλου προγράμματος οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις 9 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το έργο της ακαδημίας μουσικής δωματίου, από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο του Χρήστο Καννέτη και στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Χάδι» με την μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη και τον κιθαριστή Σπύρο Καβαλλιεράτο με ένα πρόγραμμα από άριες αντίκες του 17ου αιώνα, μέχρι τα τραγούδια των Μάνου Χατζηδάκη και Μίκυ Θεοδωράκη.Στις 12 Αυγούστου, το κοινό θα απολαύσει το ορχηστρικό σύνολο της Χάγης, υπό την μπαγκέτα του βολιώτη μαέστρου Γιώργου Μουτσιάρα σε μία συναυλία «FromBachtoTango», ενώ στις 13 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι Γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ. Στο φεστιβάλ επίσης θα πραγματοποιήσουν συναυλίεςοι συμμετέχοντες στο masterclassτου κου Καβράκου, το πιανιστικόDuoVivo - Χρήστος Μαρίνος, Νίκος Αδρασκέλας (22 Αυγούστου) με έργα των P. Hindemith, S. Rachmaninoff, J. Brahmsκαι F. Poulenc καθώς και η Μικτή Χορωδία του δημοτικού Ωδείου Λάρισας με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη (3 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα των συναυλιών συμπληρώνουν δυο αφιερώματα, το πρώτο στον Γιάννη Χρήστου (17 Αυγούστου) και το δεύτερο στον Δάσκαλο Γιώργο Χατζηνίκο (27 Αυγούστου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass