ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Κοινωνικό τιμολόγιο σε 387 οικογένειες

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2016 11:28

ΤΡΙΚΑΛΑ

Εν αναμονή της έγκρισης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, τελεί η ΔΕΥΑΤ, προκειμένου να επεκτείνει την κοινωνική προστασία σε εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου Τρικκαίων. Αυτό αναφέρει στην "Ε" ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Σακκάς, μιλώντας για τις σχεδόν 400 οικογένειες τρικαλινών που ωφελούνται από την κατά 50% μείωση των τιμολογίων ύδρευσης που αποφάσισαν, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ. Πιθανόν, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να έχουμε εφαρμογή των δράσεων.

Ο Δήμος επεκτείνει τις δράσεις κοινωνικής προστασίας, εντάσσοντας 387 (για την ακρίβεια) οικογένειες στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Η ΔΕΥΑΤ ουσιαστικά, σημειώνεται, πως  επιστρέφει στους δημότες χρήματα, μέσω της συνετής οικονομικής διαχείρισης, ωφελώντας συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης.

Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ είχε ληφθεί αρχικά και στη συνέχεια επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Με τον τρόπο αυτόν, η κοινωνική παροχή επεκτείνεται σε περισσότερους τρικαλινούς, καθώς ήδη η ΔΕΥΑΤ προσφέρει μειωμένες τιμές σε πολύτεκνους και ΑμεΑ.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε μέσω των στοιχείων από τους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (το γνωστό ΤΕΒΑ). Στη συνέχεια έγινε αντιπαραβολή με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΤ και ακολούθησε η συμπερίληψη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε τη σημασία αυτής της κίνησης και την επέκταση των μέτρων που ανακουφίζουν συμπολίτες.

Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει αμέσως μόλις η απόφαση εγκριθεί από την ΑΔ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, πιθανώς, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή,  από τον επόμενο λογαριασμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass