ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ

Στάχτη έγινε σπίτι στη Μηλίνα Πηλίου

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2016 12:15

Ολοσχερώς καταστράφηκε ένα σπίτι, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη η ταβέρνα του ιδιοκτήτη που λειτουργεί στο ισόγειο από φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στο παράλιο θέρετρο της Μηλίνας, στο νότιο Πήλιο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 8, πιθανότατα από την κουζίνα της ταβέρνας την οποία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στον κεντρικό (παραλιακό) δρόμο της Μηλίνας ο ιδιοκτήτης του ακινήτου Στάθης Μαλαθούνης. Ο ίδιος, μαζί με τη γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους βρίσκονταν στο σπίτι, ακριβώς πάνω από την ταβέρνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά ξέφυγε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της κουζίνας της ταβέρνας και άρχισε να καίει την ξύλινη οροφή του καταστήματος. Μέσα σε λίγη ώρα οι φλόγες είχαν εισβάλει στην κατοικία της οικογένειας, καίγοντας τα πάντα, με τους ενοίκους της να έχουν προλάβει να βγουν και να προσπαθούν να τη σβήσουν, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να συνδράμουν, ενώ η ανησυχία επεκτάθηκε και σε γειτονικά σπίτια και καταστήματα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καταρχάς από την Αργαλαστή και στη συνέχεια από τον Βόλο, καθώς και κλιμάκια που σταθμεύουν στο οδικό δίκτυο του Πηλίου έσπευσαν στη Μηλίνα.

Πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες άρχισαν να ρίχνουν νερό, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαφυλάξουν τις γειτονικές ιδιοκτησίες, ώστε α μην κινδυνεύσουν.

«Σύμμαχός» τους η άπνοια κι έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Ωστόσο κατέστρεψε ολοσχερώς τον πάνω όροφο όπου και η κατοικία της οικογένειας, καθόσον τόσο το δάπεδο όσο και η οροφή ήταν ξύλινες. Επίσης προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην ταβέρνα στο ισόγειο, απ’ όπου νωρίτερα πυροσβέστες είχαν απομακρύνει φιάλες υγραερίου.

Οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν για ώρα τον ουρανό του χωριού, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκαν πάνω από δυόμισι ώρες για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, υπό τα βλέμματα δεκάδων κατοίκων της Μηλίνας και τουριστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass