Κώστας Τσιάρας: Στο χείλος του γκρεμού το ΙΚΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 8:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Στο χείλος του γκρεμού με έλλειμμα 2,1 δις € βρίσκεται το ΙΚΑ παρά τις θυσίες των συνταξιούχων» σημειώνει με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο

ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, επικαλούμενος τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 50%, το ΕΚΑΣ καταργήθηκε για 158.000 συνταξιούχους, τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων μειώθηκαν ως 60%, μειώθηκαν οι συντάξεις χηρείας, τα νέα Εφάπαξ, οι κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων και οι συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων ενώ παρακρατείτε πλέον αναδρομικά εισφορά ασθενείας ύψους 6%» επισημαίνει ο Κώστας Τσιάρας στην Ερώτηση που συνυπογράφουν 16 ακόμα βουλευτές της ΝΔ.

Τέλος, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει που οφείλεται η αύξηση της μαύρης τρύπας στο ΙΚΑ, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass