Προκαταρκτική έρευνα για την καύση RDF στην ΑΓΕΤ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2017 23:11

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παράγγειλε η Εισαγγελία Βόλου για τη καύση RDF από την ΑΓΕΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος από την καύση του εναλλακτικού καυσίμου.

Στη δικογραφία θα επισυναφθούν τα πορίσματα των πρόσφατων ελέγχων που διενήργησε τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε υπέρβαση στην καύση πετ κοκ από την ΑΓΕΤ κατά 24.000 τόνους το 2016. Μάλιστα, η εταιρεία πραγματοποίησε μόνο μία μέτρηση στους αέριους ρύπους από δύο που προβλέπει η ΑΕΠΟ του 2016, όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε καταθέσει για το θέμα ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και την Εισαγγελία, ενώ πρόσφατα και ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατέθεσε μήνυση για το ίδιο θέμα κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ, της περιφέρειας Θεσσαλίας και κατά παντός υπευθύνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass