ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Επανέρχεται στο προσκήνιο η μεγάλη επένδυση της ΕΒΟΛ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 16:33

ΒΟΛΟΣ

 

«Πλέον έχουν ωριμάσει και υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις επιτυχίας μιας επένδυσης που γεννήθηκε ως ιδέα πριν από 2 χρόνια περίπου, όταν υπήρξε μια πρώτη αρχική συζήτηση με αλυσίδες Super Market για την υλοποίηση  επιδοτούμενης επένδυσης ύψους 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αρωματικών φυτών και βοτάνων (ρίγανη, τσάι, λεβάντα, δυόσμος, μελισσόχορτο, κόλιανδρος, δάφνη), καθώς και μονάδα επεξεργασίας με σύγχρονο  τυποποιητήριο ξηρών καρπών (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια) και οσπρίων (φακές, ρεβύθια, φασόλια, κουκιά).

Σήμερα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, συνεχώς αυξανόμενο για την καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και για την τυποποίηση ξηρών καρπών και οσπρίων».
Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος ανακοίνωσε ότι «συζητά εδώ και 3 μήνες περίπου με μεγάλη αλυσίδα, η οποία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς επίσης και με εταιρεία διανομής, η οποία διανέμει  προϊόντα σε 1.000 περίπου φαρμακεία του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον για το θέμα αυτό έχει δείξει και η ΣΕΚΕ μέσω του γενικού της διευθυντή, προέδρου της ΣΑΣΟΕΕ και πρώην υπουργού κ. Α.Κοντού, η οποία και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην επένδυση».
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πρίντζο «παράλληλα υπήρξαν και συζητήσεις με την εξαγωγική εταιρεία τεραστίου μεγέθους,  SUNEL, της οποίας μία από τις πολλές δραστηριότητες της είναι η εμπορία των ως άνω προϊόντων  σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι δραστηριοποιείται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μ.Ανατολή και εδρεύει στην Σμύρνη. Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν στην Ξάνθη, παρουσία και του προέδρου κ. Νικ.Πρίντζου, ήταν πολύ θετικές και υπήρξε εκ μέρους της  SUNEL ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή την επένδυση. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται επίσκεψη του κ. Αλ. Κοντού και του  κ. Νικ.Πρίντζου στην Σμύρνη, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι συζητήσεις για την επένδυση στην οποία σημαντικό ρόλο θα έχει ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ. Η επένδυση έχει προγραμματιστεί  να κατασκευαστεί άμεσα στην περιοχή του Βελεστίνου(σε οικόπεδο εκτάσεως 40 στρεμμάτων) και από την ήδη συνταχθείσα μελέτη προκύπτει σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τις 80. Το τελευταίο διάστημα τόσο δε σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος συνάντησε πάρα πολλούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πιο πάνω προϊόντα και είχε χρήσιμες και ουσιαστικές συζητήσεις. Ορισμένοι εξ’αυτών εξέφρασαν και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ως άνω εταιρεία. Θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις μετά και την επίσκεψη του κ. Κοντού και του κ. Πρίντζου στην Σμύρνη, και εφόσον αυτό ευοδωθεί θα υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στο Βόλο, όπου και θα δοθούν σχετικές ανακοινώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass