ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πενήντα χρόνια «Καραϊσκάκεια»

• «Μοναδικός θεσμός που προβάλλει και προάγει τον πολιτισμό στον τόπο μας»

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 18:15

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Η διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» κλείνει 50 χρόνια ζωής στον νομό Καρδίτσας, γεγονός που καθιστά τις φετινές εκδηλώσεις ορόσημο για το μέλλον.


Με αφορμή την έναρξη της Γιορτής με αφετηρία τη Σπηλιά όπου γεννήθηκε ο τιμώμενος ήρωας του 1821, Γεώργιος Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από τους εκπροσώπους των συντελεστών και της βασικής διοργανώτριας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Συμμετείχαν: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας – δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο γεν. γραμματέας κ. Βασίλης Αγραφιώτης και ο ταμίας κ. Γιώργος Τασιγγόπουλος.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρθηκε στην επέτειο της μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μισός αιώνας υπαρκτού πλούτου πάνω στη σκηνή των Καραϊσκακείων με τα δρώμενα, τις μουσικές και τους χορούς να συνθέτουν το μωσαϊκό. Οι κύριες εκδηλώσεις ξεκινούν από αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 του μήνα. Με καλεσμένες χώρες την Κίνα, τη Ρωσία, την Κολομβία και τη Σερβία, με τη συμμετοχή αξιόλογων συγκροτημάτων από την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Νάξο, την Έδεσσα, τη Σαλαμίνα, τα Φάρσαλα και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, αλλά και με τα τοπικά μας χορευτικά τα οποία για πρώτη φορά – λόγω του επετειακού χαρακτήρα της διοργάνωσης – θα συνεργαστούν μεταξύ τους και θα παρουσιάσουν έθιμα και δρώμενα του Νομού Καρδίτσας ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική μας «ταυτότητα», φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αγοραστός ο οποίος δήλωσε ότι «τα «Καραϊσκάκεια» αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό που δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τις ψυχές των προγόνων μας και τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε. Φιλοδοξεί και καταφέρνει να φέρει σε όσους αναζητούν ακούσματα, αναμνήσεις από έθιμα και δρώμενα κάθε γωνιάς της Θεσσαλίας». «Πιστοί στις γενικές αρχές μας, αλλά και στις υπάρχουσες απαιτήσεις» συνέχισε ο κ. περιφερειάρχης, «στηρίζουμε και φέτος, το 50ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια».  Πρόκειται  για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αναγνωρισμένου κύρους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. Η επιτυχημένη διαδρομή του φεστιβάλ αποδεικνύει ότι ο λαϊκός πολιτισμός, στις ποικίλες του εκφράσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό παράγοντα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας γενικότερα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Οι Καρδιτσιώτες νιώθουμε ιδιαίτερο θαυμασμό για τους άθλους του συμπατριώτη μας, Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη! Όμως η φήμη του ατρόμητου πολεμιστή έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της Ελλάδας, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα ειλικρινούς πίστης στα ιδανικά της πατρίδος, αλλά και εμβληματική μορφή αγωνιστή της ελευθερίας. Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας με την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, διεθνοποιώντας από την πρώτη στιγμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που φέρουν το όνομά του. Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της μακροζωίας των «Καραϊσκακείων», καθώς οι πολλές και διαφορετικές διεθνείς συμμετοχές σε κάθε διοργάνωση, προσδίδουν μεγάλη αίγλη στον θεσμό, ώστε να διατηρείται πάντα ελκυστικός και να φτάσει σήμερα να γιορτάζει τα 50α γενέθλιά του»!
Να σημειωθεί ότι ο γραμματέας της ΕΠΣΚ κ. Αγραφιώτης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον Νομό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass