ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΔΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.976.000 ΕΥΡΩ

Πνευματικό Κέντρο η Παλιά Ηλεκτρική

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 21:54

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον το έργο «Αποκατάσταση του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της «Παλιάς Ηλεκτρικής» Καρδίτσας και μετατροπή του σε πνευματικό κέντρο, ανάκτηση και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου» έπειτα από τη συνάντηση του δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παν Κορκολή, η οποία κανονίστηκε σε συνεργασία με τη βουλευτή κ. Παναγιώτα Βράντζα.


Η συνάντηση - στην οποία συμμετείχε επίσης και ο κ.Τσοπάνογλου, συνεργάτης της βουλευτού κ. Χρυσούλας Κατσιαβριά - Σιωροπούλου, η οποία έχει επιδείξει έντονο  ενδιαφέρον για το έργο και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για θετική έκβαση του αιτήματος - πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/6 στα γραφεία της Γενικής Γραμματεία Επενδύσεων  και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ο κ. Κορκολής δεσμεύθηκε για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τη μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της  «Παλιάς Ηλεκτρικής» Καρδίτσας και μετατροπής του σε εκθεσιακό χώρο -πνευματικό κέντρο, χρηματοδότησαν εξ’ ολοκλήρου ως δωρεά τους προς τον Δήμο Καρδίτσας οι αδελφοί Βασίλης και Αθανάσιος Μπρακατσούλας και πριν λίγες ημέρες το βασικό τμήμα της, ώστε να μπορεί να διεκδικηθεί η ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα   παραδόθηκε σε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.  
Ο Δήμαρχος έθεσε προς τον κ. Κορκολή και το αίτημα ένταξης στο ΠΔΕ του έργου την «Κατασκευή δικτύων υποδομής και κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας». Το προτεινόμενο έργο, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων  αποχέτευσης ακαβάρτων και ομβρίων, καθώς και εργασίες οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης σε περιοχές εντός του σχεδίου πόλης  στην Καρδίτσα. Ο κ. Κορκολής είδε κατ’ αρχήν θετικά την πρόταση και θα την προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω επεξεργασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass