ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παρουσιάζεται στους Τρικαλινούς η έξυπνη πόλη

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 17:56

ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο δημαρχείο Τρικάλων, την Πέμπτη 29 του μηνός και ώρα 7.30 το απόγευμα, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala θα παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταιριών, που συμπράττουν στο όλο εγχείρημα.
Η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στα Τρίκαλα, το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017, υπήρξε αφορμή για να παρουσιαστούν το πρώτο ολοκληρωμένο πιλοτικό πρόγραμμα Smart Trikala, το ΑΤΜ πιστοποιητικών, το control room του προγράμματος, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Μουσείο Αγροτικής Ζωής (Μύλος Ματσόπουλου).
Το πρόγραμμα Smart Trikala, όπως αναφέρεται από τον Δήμο Τρικκαίων, περιλαμβάνει πλήθος εφαρμογών όπως: «έξυπνος» φωτισμός, παρακολούθηση συστήματος στάθμευσης με αισθητήρες, έλεγχος διαδρομών απορριμματοφόρων, πρόγραμμα Open Mall, παρακολούθηση κυκλοφοριακού, τηλεπρόνοια κ.α.
Σημαντικότερο όλων, το ηλεκτρονικό ΚΕΠ ή αλλιώς το «ΑΤΜ» πιστοποιητικών!
Ένα μηχάνημα που, σε αντιστοίχηση με τα ΑΤΜ των τραπεζών, θα μπορεί να δίνει πιστοποιητικά σε πολίτες, με μία απλή κάρτα!
Όλα αυτά θα παρουσιαστούν στα επίσημα εγκαίνια του πιλοτικού έργου την ερχόμενη Πέμπτη 29 του μηνός. Οι εφαρμογές αυτές βρίσκονται σε έναν κεντρικό χώρο ελέγχου, τo control room. Στόχος της ύπαρξής του στην είσοδο του Δημαρχείου, είναι να γίνει αντιληπτό από τους δημότες, ότι οι υποδομές αυτές υπάρχουν και λειτουργούν προς όφελός του. Το «Εξυπνο Σπίτι» είναι μια εφαρμογή που πλέον διατίθεται και εμπορικώς από την e-trikala, την ώρα που ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί πιστοποιημένο ευρωπαϊκό συμμέτοχο στην αξιολόγηση νέων προγραμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass