ΑΡΧΙΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δηλώσεις ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 16:46

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εθνικό Κτηματολόγιο, υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας» πραγματοποιήθηκε από την ΕΚΧΑ Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας στον χώρο του Αναψυκτηρίου Παυσίλυπου στην Καρδίτσα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ενώ παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Κων. Ξυλομένος, ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Περιφ/κού Τμήματος Κεντρ &. Δυτ. Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Βασ. Τσιώνας, ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΤΕΕ κ. Χρ. Σταμούλης εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες

Τις σχετικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Γενικός Δ/ντής κ. Α. Μαρκάτος και στελέχη της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου 2017 και λήγει στις 12-09-2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 12-12-2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι δικαιούχοι που έχουν ακίνητη περιουσία εντός των ορίων των συγκεκριμένων ΟΤΑ θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr. Σημειώνεται ότι για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εντύπων Δ1 (φυσικά πρόσωπα) ή Δ2 (νομικά πρόσωπα) τα οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί από τα Γραφεία Κτηματογράφησης ή την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., www.ktimatologio.gr.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης όπου έμπειρο – εξειδικευμένο προσωπικό είναι στη διάθεσή τους για απορίες και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης και τον εντοπισμό του ακινήτου τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass