ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Νέος χώρος φιλοξενίας αδέσποτων

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:32

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνεχής και συστηματική είναι η προσπάθεια του Δήμου Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με την ανάληψη και νέων πρωτοβουλιών που έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες δράσεις που υλοποιούνται σε σταθερή βάση και τα μέτρα που λαμβάνονται γι’ αυτό το σκοπό σε συνεργασία και με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος πλαισιωμένος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παν. Μαντζιάρα και την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Εύη Θάνου αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες υπογραμμίζοντας πάντως ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοτών για να σταματήσει η “παραγωγή”  νέων αδέσποτων για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
“Ως Δήμος κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αξιοποιώντας πλήρως τα χρήματα των δημοτών. Τεράστια είναι η προσπάθεια που καταβάλουν επίσης σε εθελοντική βάση τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης.  Αν δεν έχουμε όμως τη συνεργασία  όλων των δημοτών για να περιορίσουμε το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων ή τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες τους, ο αριθμός των αδέσποτων δεν θα μειωθεί στον επιθυμητό βαθμό.” τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας, που εξασφάλισε τη δωρεάν παραχώρηση ενός χώρου, διαμόρφωσε ένα νέο καταφύγιο για αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται από κεντρικά σημεία της πόλης με δυνατότητα φιλοξενίας 50 ζώων (ήδη έχουν περισυλλεγεί τις τελευταίες ημέρες 15 ζώα)
Ο Δήμος πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες της σχολικής χρονιάς μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, ενημερώνοντας συνολικά πάνω από 2.500 μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαχείρισης δεσποζόμενων, αλλά και αδέσποτων ζώων.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όμως και όλες οι δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.
Ειδικότερα:
- Συνεχίζεται η συνεργασία με  φιλοζωικό σωματείο της Γερμανίας, όπου δίνονται για υιοθεσία 100-120 αδέσποτα σκυλιά σε ετήσια βάση.
- Συνεχίζεται το πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και αποπαρασίτοσης. Την περσινή χρονιά ο αριθμός των στειρώσεων- εμβολιασμών ξεπέρασε τα 200.
- Συνεχίζεται το πρόγραμμα για τη σίτιση αδέσποτων στις 10 ταΐστρες που έχουν τοπoθετηθεί σε διάφορα σημεία με στόχο να μειωθεί η επιθετικότητά τους. Για ζωοτροφές διατίθενται περίπου 20000 € σε ετήσια βάση.
- Γίνονται ευθανασίες σε ζώα που η σχετική Επιτροπή κρίνει ως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass