Ερώτηση Τσιάρα για περικοπές αναλώσιμων διαβητικών

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2017 15:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ερώτηση  στη Βουλή για τις περικοπές αναλωσίμων για τους διαβητικούς κατέθεσαν 18 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση για τα αναλώσιμα διαβήτη της τάξης του 35% για το 2017 ενώ σύμφωνα με την ίδια απόφαση προοιωνίζονται νέες μειώσεις για το 2018 και το 2019.
Σύμφωνα με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αυτές οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας «θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές των 800.000 ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη» και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει αν οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και του συλλόγου ασθενών με διαβήτη.
Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις του δεν θα δυσχεράνουν την πρόσβαση των διαβητικών σε ποιοτικά και αξιόπιστα αναλώσιμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass