ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στο Δ.Σ. αιτήματα Μουσικού και μεταστέγαση Εσπερινού

Δημοσίευση: 04 Νοε 2017 22:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας μετέφεραν τις διαμαρτυρίες του μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Μουσικού και Εσπερινού Σχολείων Καρδίτσας, πραγματοποιώντας αγωνιστικές παραστάσεις διεκδίκησης άμεσης επίλυσης των αιτημάτων τους.

Οι πολυμελείς αντιπροσωπείες με πανό εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που έχουν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του σώματος πρώτα συζητήθηκαν τα προβλήματα σίτισης και ζημιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, ενώ τέθηκαν επιπλέον και ζητήματα κατασκευής πεζοδρομίων, φωτισμού και επέκτασης του ποδηλατόδρομου κατά μήκος της οδού πρόσβασης στο Διδακτήριο. Επίσης ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή να συνδεθεί το κτίριο με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχθηκαν το δίκαιο των αιτημάτων των μαθητών και συμφώνησαν να επισπευσθούν οι κινήσεις για την λύση των προβλημάτων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε πως γίνονται προσπάθειες εξασφάλισης των αναγκαίων χρημάτων για να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το σχολείο, (ποδηλατόδρομος, πεζοδρόμια, φωτισμός) αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν λόγω των οικονομικών θεμάτων και της υποχρηματοδότησης του Δήμου.
Για την σίτιση είπε πως ξεπεράστηκε η εμπλοκή που υπήρχε με προσφυγή κατά του αποτελέσματος του σχετικού διαγωνισμού και από την ερχόμενη Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, τα παιδιά θα σιτίζονται κανονικά όπως προβλέπεται.
Για δε τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου επισήμανε πως η Εταιρία προβάλλει ως πρόβλημα την απομακρυσμένη τοποθεσία όπου βρίσκεται το Μουσικό Σχολείο από τον πολεοδομικό ιστό της Καρδίτσας.
Σχετικά με τα αιτήματα για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μουσικών ειδικοτήτων, για πιστοποίηση σπουδών και για δωρεάν διανομή μουσικών βιβλίων ο κ. Αλεξάκος, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων του σώματος εξέφρασαν αμέριστη συμπαράσταση, ενώ κατατέθηκε πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση ικανοποίησή τους.
Σε ό,τι αφορά στο Εσπερινό Σχολείο και την μεταστέγασή του στο 1ο ΕΠΑΛ, παρά τις πιέσεις της «αντιπολίτευσης» ο κ. Αλεξάκος επέμεινε αυτή να γίνει στην διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Ωστόσο δόθηκε η ευχέρεια αυτή απόφαση να μεταβληθεί μόνο όμως ως προς τον χρόνο της μεταστέγασης του σχολείου, δηλαδή αυτή να γίνει το καλοκαίρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους. Προϋπόθεση τέθηκε να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση η μεταστέγαση θα πραγματοποιηθεί στις διακοπές των Χριστουγέννων.

(Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass