ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Αρδευτικά και οδικά έργα 21 εκατ. ευρώ για την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 15:25

ΚΑΡΔΙΤΣ

ΑΤην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενός κυρίαρχου αρδευτικού και δύο μεγάλων οδικών έργων περίπου 21 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες για τον νομό Καρδίτσας με συνέντευξη Τύπου  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός πλαισιωμένος από τον

αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ορέστη Ψαχούλα.
Συγκεκριμένα το πρώτο έργο είναι τα αρδευτικά δίκτυα της Λίμνης Ταυρωπού, ύψους 12, 5 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο μεγάλο έργο που αφορά άμεσα στην ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι η Α’ φάση του νέου οδικού άξονα Μουζάκι - Λίμνη Πλαστήρα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για περίπου το 50% της σύνδεσης η οποία με βάση την υπάρχουσα μελέτη του έχει ως συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ.
Το τρίτο μεγάλο έργο είναι ο δρόμος Ιερά Μονή Σπηλιάς - Βραγκιανά και αφορά κυρίως στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και γενικότερα των ταξιδιωτών που επισκέπτονται τον Δήμο Αργιθέας και το Μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Παναγία τη Σπηλιώτισσα. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τα παραπάνω έργα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που είχε με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, κατά την οποία οριστικοποιήθηκε η ένταξή τους στο Π.Δ.Ε του υπουργείου.
Επίσης ο κ. Αγοραστός ζήτησε να «τρέξουν» οι διαδικασίες διάθεσης των πιστώσεων για τα οδικά έργα και να σταλούν το συντομότερο στην Περιφέρεια οι φάκελοι των σχετικών αποφάσεων και εγγράφων, προκειμένου να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις.
Σε ό,τι αφορά στα αρδευτικά δίκτυα Ταυρωπού, είναι έργο για το οποίο την αρμοδιότητα εκτέλεσης έχει το Υπουργείο Υποδομών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass