ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για δύο πλατείες

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 16:40

ΤΡΙΚΑΛΑ

Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων με ανοικτή διαδικασία για την «Ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης της πόλης των Τρικάλων», προκηρύσσει ο Δήμος Τρικκαίων.


Αντικείµενο του διαγωνισµού, όπως αναφέρει η περιληπτική διακήρυξη,  είναι η αναβάθµιση και αξιοποίηση της περιοχής που περιλαµβάνει τις δύο πλατείες Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία) και Εθνικής Αντίστασης, συνολικής επιφάνειας 9 περίπου στρεµµάτων, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Πρόκειται για δύο πλατείες που µαζί µε την Πλατεία Ρήγα Φεραίου που βρίσκεται στην απέναντι όχθη, αποτελούν τρεις πόλους γύρω και σε επαφή µε την ευρύτερη περιοχή πρασίνου που δηµιουργεί ο Ληθαίος ποταµός στο κεντρικότερο σηµείο της πόλης. Πλατεία Ρήγα Φερραίου
Η πλατεία Ρήγα Φεραίου, επισημαίνεται επίσης,  έχει αναπλαστεί ενώ οι δυο άλλες ποτέ δεν είχαν ουσιαστική ανάπλαση από την δηµιουργία τους, διατηρώντας ωστόσο σε όλη την ιστορία της εξέλιξής τους, τον χαρακτήρα τους ως τοπόσηµο και σηµείο αναφοράς. Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική πλατεία) αποτελεί το σηµείο διασταύρωσης δύο βασικών αξόνων της πόλης, του άξονα Ασκληπιού-Κονδύλη και του άξονα Στ. Σαράφη- Β. Τσιτσάνη. Συνδέεται χωροταξικά και λειτουργικά α) µε το πεζοδροµηµένο ιστορικό εµπορικό κέντρο των Τρικάλων «παλιά µανάβικα», που αποτελεί παραδοσιακή γειτονιά-συνέχεια της παραδοσιακής συνοικίας Βαρουσίου, β) µε τον υπό διαµόρφωση χώρο της κεντρικής και λαϊκής αγοράς και γ) µε τον ποταµό Ληθαίο που διασχίζει την πόλη.
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
 Όσον αφορά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80µ από την κεντρική πλατεία και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την άµεση σχέση της µε τον ποταµό Ληθαίο. Χωροθετείται σε ένα ιδιαίτερα κοµβικό σηµείο και περιβάλλεται από λειτουργίες εµπορικής και διοικητικής φύσης.
Το γεγονός αυτό, διευκρινίζεται,  σε συνδυασµό µε την πεζογέφυρα που συνδέει δυο «βασικές αγορές»της πόλης, προσδίδει στην πλατεία ιδιαίτερη κινητικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass