Eργα υποδομής σε οικισμούς Ρομά σε Κηπάκι, Πύργο

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 18:05

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Προχωρούν έργα υποδομής στους  οικισμούς των Ρομά σε Κηπάκι και Πύργο.  Ο Δήμος Τρικκαίων θα πρέπει εντός του Αυγούστου του 2018 να υποβάλει τα σχετικά δελτία ένταξης των έργων στην αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων.

Πιο αναλυτικά, σημαντικά έργα υποδομών για τους τρικαλινούς Ρομά, θα υλοποιηθούν καθώς εγκρίθηκε το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για πλήθος παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς. Με άμεση ανταπόκρισή της, η ειδική γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κ. Κατερίνα Γιάντσιου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, δίνει τη σύμφωνη γνώμη της για να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό έργα προϋπολογισμού 1,3 εκατ. €. Πρόκειται για έργα υποδομών και στέγασης στους  οικισμούς των Ρομά σε Κηπάκι και Πύργο του Δήμου Τρικκαίων. Η σχετική σύμφωνη γνώμη με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2018 ελήφθη μόλις δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, όπου εγκρίθηκε το «Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στον Δήμο Τρικκαίων».
Με αυτή τη σύμφωνη γνώμη, ο Δήμος Τρικκαίων θα πρέπει εντός του Αυγούστου του 2018 να υποβάλει τα σχετικά δελτία ένταξης των έργων στην αρμόδια Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε αυτά να εγγραφούν στους προς κατανομή πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και να διθούν στον Δήμο Τρικκαίων. Στη συνέχεια, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, θα γίνει η δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass