Αντεξαν οι σήραγγες Συκιάς και Δρακότρυπας

ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 15:33

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Θεσσαλίας (ΕΥΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών με επικεφαλής την προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Ιουλία Καρυά – Κουτρομάνου.

Το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν και τα στελέχη της Υπηρεσίας κ.κ. Σωτήρης Γουναρόπουλος και Γιώργος Παπαηλίας ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τα αποτελέσματα που είχε η περιοδεία τους στις σήραγγες της Συκιάς και της Δρακότρυπας, ώστε να διαπιστωθεί αν σημειώθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε στην περιοχή.
Όπως είπαν στον κ. Τσιάκο, το υπουργείο αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωση για τον σεισμό, θεώρησε σκόπιμο να γίνει επιθεώρηση των σηράγγων από στελέχη της υπηρεσίας του. Για τον λόγο αυτό το κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή και έλεγξε τις δύο σήραγγές για πιθανές ζημιές. Όπως διαπίστωσαν τα έργα της Συκιάς και η σήραγγα Αχελώου δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ στη σήραγγα της Δρακότρυπας διαπιστώθηκαν μικροκαταπτώσεις οι οποίες όμως δεν αξιολογούνται ως κάτι σοβαρό. Η κ. Καρυά εξήγησε στον κ. Τσιάκο ότι η ανησυχία των αιρετών της περιοχής αλλά και των στελεχών της υπηρεσίας και του υπουργείου για πιθανές ζημιές μετά τον σεισμό ήταν εύλογη, ωστόσο ο πρώτος έλεγχος που έγινε δείχνει πως δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα. Πάντως η κ. Καρυά πρόσθεσε πως το υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, με σχετικό δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος θα προχωρήσει σε περισσότερο εξειδικευμένους ελέγχους και θα συντάξει αναλυτική έκθεση για τη γενικότερη κατάσταση των σηράγγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass