Eκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στα Τρίκαλα

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2018 16:03

ΤΡΙΚΑΛΑ
Κέντρο των πανελλήνιων εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα είναι επί ένα τριήμερο τα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί το διάστημα 9 – 11 Νοεμβρίου 2018  τις εκδηλώσεις, στις οποίες παρίσταται πλήθος εκπροσώπων και μελών των ισραηλιτικών κοινοτήτων στη χώρα μας, καθώς και οι πρέσβεις  των χωρών-μελών της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Η διοργάνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της φετινής ιταλικής προεδρίας του IHRA.


Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν:  η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στον IHRA, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και Τρικάλων, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και του Κέντρου Ερευνας - Μουσείου Τσιτσάνη.
Οι δραστηριότητες είναι πολυποίκιλες και συμπεριλαμβάνουν: αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος των Τρικάλων, με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, διάλεξη για τους Εβραίους των Τρικάλων, βιβλιοπαρουσίαση, συναυλία λαϊκής ορχήστρας του Δήμου Τρικκαίων, μουσικό πρόγραμμα, επίσκεψη στην υπό αναστήλωση Συναγωγή Τρικάλων και Καμπαλάτ Σαμπάτ στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΣ, «οι εκδηλώσεις του IHRA στην Ελλάδα κάθε χρόνο διεξάγονται σε διαφορετική πόλη ώστε να αναδεικνύουν την τοπική εβραϊκή ιστορία και να αφυπνίζουν την ευρύτερη κοινωνία σε θέματα αντισημιτισμού μέσα από τα μηνύματα της ιστορίας του  Ολοκαυτώματος.
Φέτος, τα Τρίκαλα, ως η πόλη που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του IHRA, και η Ισραηλιτική Κοινότητα θα προβάλλουν την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και τις ρίζες της, παρουσιάζοντας παράλληλα το έργο αναστήλωσης της ιστορικής Συναγωγής Καλ Καδός Γιαβανίμ, η οποία διασώζεται χάρη στις δωρεές ομοθρήσκων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στη χορηγία της Γερμανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass