ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πορτοκαλί το Δημαρχείο για την παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 18:01

KAΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Φωτισμένο σε τόνους πορτοκαλί θα είναι αύριο Σάββατο 30 Μαΐου το Δημαρχείο της Καρδίτσας. Η συμβολική αυτή ενέργεια

αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και συνδέεται με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την πολλαπλή σκλήρυνση. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα (30 Μαΐου) η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενώνει τις δυνάμεις της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (MSIF) με σκοπό τα περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ατόμων που ζουν με ΠΣ παγκοσμίως να άρουν την απομόνωση. Τα άτομα που επηρεάζονται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά και ο περίγυρός τους, καλούνται να αναπτύξουν και να γιορτάσουν τις συνδέσεις, να αναπτύξουν τις κοινωνικές και ατομικές συνδέσεις και παράλληλα να βιώσουν τη σύνδεσή τους με τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Εταιρείας που με τη σειρά της στηρίζει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Είμαστε μια πόλη που στηρίζει την προσβασιμότητα, μια πόλη που θέλει τους ανθρώπους της να βρίσκονται σε κίνηση και όχι σε απομόνωση. Βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας και στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και στο μέτρο που μας αντιστοιχεί προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή τους» δηλώνει με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του covid-19, η Εταιρεία αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ημερίδες και να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές και συμβολικές ενέργειες. Μία από αυτές είναι και ο φωτισμός κτιρίων και χώρων στο πορτοκαλί χρώμα, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΣΚΠ.
Πραγματικά, η Εταιρεία απευθύνθηκε σε διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καρδίτσας, οι οποίοι με χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή. Έτσι, το βράδυ της 30ής Μαΐου θα δούμε φωτισμένα στα πορτοκαλί χρώματα τα Δημαρχεία Φλώρινας, Καρδίτσας και Ηλιούπολης Αθηνών, την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων, το παλιό Δημαρχείο Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο», τις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Κιλκίς, δείγμα της αγάπης και της υποστήριξης των Δήμων Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Ηλιούπολης, Φλώρινας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass