Κεγκέρογλου-Γερουλάνος στη μάχη για την ηγεσία

Ζητούν παράταση της προθεσμίας για τη συλλογή υπογραφών

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2021 10:01

ΑΘΗΝΑ
Ντόμινο εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν ύστερα

από την ξαφνική ασθένεια και απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.
Μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία από τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, και ο Παύλος Γερουλάνος, με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, εκδηλώνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ζητώντας – όπως και ο Βασίλης Κεγκέρογλου – παράταση πέραν της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, για τη συλλογή των 5.000 απαιτούμενων υπογραφών, που θα στηρίζουν την υποψηφιότητά του.
Ο κ. Γερουλάνος, μάλιστα, ζητά και την επιμήκυνση της προεκλογικής διαδικασίας, «για να δοθεί η δυνατότητα πολιτικού διαλόγου με την κοινωνία, ώστε να προκύψουν απαντήσεις τέτοιες, που θα μας καταστήσουν ξανά κυρίαρχη δύναμη αλλαγής», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην επιστολή του, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρεται στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως «στεκόμαστε όλοι δίπλα της στη νέα μάχη που δίνει, με πίστη ότι θα την κερδίσει, διότι ξέρει να κερδίζει», ενώ κάνει λόγο για κενό «πολιτικό και σημαντικό» που αφήνει η μη συμμετοχή της στη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
ΚΑΙ Ο ΒΑΣ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ζητώντας με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ την παράταση της προθεσμίας που λήγει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές.
Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στο in.gr, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου (και 12/12 ο δεύτερος γύρος).
«Πράγματι, ενημέρωσα την ΕΔΕΚΑΠ, με επιστολή μου, για την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και ζήτησα να παραταθεί για μία εβδομάδα η προθεσμία, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, προκειμένου να συγκεντρώσω τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.
Σε ερώτηση του in.gr, αν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, δίνοντας μια νέα, δύσκολη μάχη για την υγεία της, είναι ενήμερη για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου απάντησε:
«Δεν συνδέεται η υποψηφιότητά μου με το θέμα της υγείας της προέδρου. Εγώ επικοινώνησα μαζί της χθες το βράδυ, για να μάθω νέα για την υγεία της. Η κίνησή μου σχετίζεται και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, της οποίας είμαι γραμματέας», τόνισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass