ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΣΚ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”

Αγωνιούν οι αμπελουργοί για τον τρύγο

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2013 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:53
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι αμπελοκαλλιεργητές του νομού Καρδίτσας μέσω του αμπελοοινικού συνεταιρισμού “Διόνυσος”, για τον τρύγο της φετινής σταφυλοπαραγωγής, καθώς βρίσκεται στον “αέρα” η λειτουργία του Οινοποιείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας. Όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης για να μην μείνουν ατρύγητα τα σταφύλια, ακόμη και η κατάληψη του Οινοποιείου της Οργάνωσης η οποία ως γνωστόν βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Ο πρόεδρος κ. Φώτης Γκαζούνης επισήμανε ότι “το οινοποιείο σταμάτησε να εμφιαλώνει κρασιά και οι εργαζόμενοι είναι πια στο δρόμο. Στα αμπελοχώρια επικρατεί μεγάλος αναβρασμός διότι οι κόποι όλης της χρονιάς κινδυνεύουν να χαθούν. Η εκκαθάριση της Ένωσης αποφασίστηκε στη χειρότερη περίοδο, αφού θα μπορούσε να γίνει πριν ή μετά τον φετινό τρύγο”. Αναφορικά με τις κινήσεις του συνεταιρισμού το επόμενο διάστημα, το βασικό αίτημα είναι να ξαναρχίσει να λειτουργεί το Οινοποιείο και στη συνέχεια να μισθωθεί προς όφελος των αμπελουργών και του καταναλωτικού κοινού.
Όπως υπογραμμίστηκε, ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει ότι όποιος συνεταιρισμός έχει παρεμφερή δραστηριότητα δικαιούται το Οινοποιείο. Ο αμπελοοινικός συνεταιρισμός “Διόνυσος” διαθέτει το 70% της συνολικής παραγωγής του Νομού, με εξαίρεση τους αμπελουργούς που καλλιεργούν για δική τους χρήση και ιδιώτες που έχουν επιχειρήσεις. Άλλες ενέργειες είναι να ζητηθεί η συνδρομή της Δικαιοσύνης, να σταλεί υπόμνημα σε όλα τα υπουργεία και στους βουλευτές του Νομού και να οργανωθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου ανοιχτή συγκέντρωσης στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass