ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ν. Μιχαλάκης:Λόγω μνημονίου κλείσιμο των Ε.Λ.Τ.Α

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2013 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:57
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 12548/04-07-2013 Ερώτησης, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Νίκος Μιχαλάκης για το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Περιφέρεια Καρδίτσας   απαντώντας το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής : Η Ε.Λ.Τ.Α Α.Ε λειτουργεί με ιδιωτικοκοινωνικά κριτήρια σε περιβάλλον απελευθερωμένης αγοράς, σύμφωνα με το δίκαιο που τη διέπει ως ανώνυμη εταιρεία. Παρακολουθεί πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικονομικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογεί τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται επαναπροσδιορίζει και επανασχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Λεονταρίου, Προαστίου, Ιτέας και της Θυρίδας Συναλλαγής Ανθηρού Καρδίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όταν λειτουργήσει Το Ταχυδρομικό Πρακτορείο, το οποίο συστάθηκε στις 10-06-2013 και έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του.
   Στο θέμα επανέρχονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και ο Νίκος Μιχαλάκης με καινούργια ερώτησή τους στη βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, στην οποία σχολιάζονται τα εξής:
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ εφαρμόζοντας ουσιαστικά τις μνημονιακές επιταγές κυβέρνησης-τρόικας και επικαλούμενη την οικονομική κρίση προχωρά στο κλείσιμο 80 ταχυδρομικών υποκαταστημάτων σ’ όλη τη χώρα. Σύμφωνα με επιστολή της στις 24.07.2013 η διοίκηση των ΕΛΤΑ γνωστοποίησε ότι αποφάσισε το κλείσιμο 80 περιφερειακών ταχυδρομικών γραφείων, χωρίς παρόλα αυτά, να ενημερώνει τους κατοίκους και τα εκλεγμένα θεσμικά αυτοδιοικητικά όργανα για ποιους λόγους προχωρά σ’ αυτή την ενέργεια καθώς και εάν έχει προηγηθεί μελέτη για τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις για τις συγκεκριμένες περιοχές. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τα 80 περιφερειακά ταχυδρομεία των ΕΛΤΑ εξυπηρετούν βασικές επικοινωνιακές και κοινωνικές ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στην περιφέρεια, οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές ορεινές, νησιωτικές, δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες, με ελλιπή συγκοινωνία, και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι–συνταξιούχοι.
Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα κεντρικό οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό σχεδιασμό για τη χώρα, και οι εποπτευόμενοι απ’ αυτήν οργανισμοί και δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα ΕΛΤΑ, χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες προχωρούν στο κλείσιμο των παραπάνω υποκαταστημάτων τους, ερημοποιώντας κοινωνικά και οικονομικά τη χώρα, παραδίδοντας στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass