ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Βένετο

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:03
 ΒΟΛΟΣ
Ποικίλες είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην περιοχή του Βένετου, προκειμένου να καταστεί ακόμη περισσότερο ελκυστικός προορισμός για τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες.
 Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής πριν από δύο ημέρες, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Νικολάου που αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στο Βένετο, αλλά και σε αυτές που προγραμματίζονται μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί οι εξής παρεμβάσεις:
-Ολοκληρώθηκε από την αρχή του καλοκαιριού η παρέμβαση στους δρόμους προς Κουλούρι – Πετρομέλισσο – Πηγές – Δεξαμενή (σε εξέλιξη για Ελιά – Αϊ Ηλία), προκειμένου να υπάρχει ομαλή πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών. Οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν εκτεταμένη απομάκρυνση φερτών υλών, επούλωση «πληγών» στο οδόστρωμα, αλλά και διανοίξεις εκεί που χρειαζόταν.
-Τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος στη θέση «Καμάρα».
-Πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση τμημάτων οδών εσωτερικού οδικού δικτύου του οικισμού.
-Τοποθετήθηκε νέος δημοτικός φωτισμός στα σημεία που απαιτούταν.
-Έγιναν παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής για την εξυπηρέτηση των αγροτών.
-Στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για το Καφενείο το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τη φωτιά και το οποίο θα αποκαταστήσουμε με χρήματα του Δήμου παρά τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση.
-Ανατέθηκε σε ιδιώτη ο τομέας της καθαριότητας της περιοχής, ώστε να υπάρχει ακόμη πιο συστηματική παροχή υπηρεσιών στο θέμα αυτό.
-Το Βένετο με την ξεχωριστή φυσική του ομορφιά κοσμεί τον τουριστικό οδηγό που εκδίδει για πρώτη φορά ο Δήμος με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών.
-Ο Δήμος σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων επιδιώκει την συντήρηση και την ανάδειξη ναών και κυρίως εκείνου που είναι η κεντρική εκκλησία του Βενέτου.
-Για την πρόληψη πυρκαγιών έχουμε κινητοποιήσει το μηχανισμό πολιτικής προστασίας με συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε με κάθε κόστος τον πανέμορφο αυτό τόπο του ορεινού όγκου του Δήμου μας.
-Εντείνεται η συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο ενισχύοντας οικονομικά την ουσιαστική προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
-Έγινε παρέμβαση μέσω υπομνήματος στο Υπουργείο Υποδομών σχετικά με το χρόνιο ζήτημα των πλακών και των κεραμιδιών στα σπίτια της περιοχής και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν.
 
Παράλληλα είναι σε φάση υλοποίησης διάφορες δραστηριότητες του Δήμου που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την κοινωνική και παραγωγική κατάσταση του τόπου.
-Προωθείται η εγκατάσταση ενός μηχανισμού που θα συμβάλλει στην αυτοματοποίηση του συστήματος ύδρευσης και της ενεργοποίησης των γεωτρήσεων
-Συγχρόνως ζητήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να εντάξει στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας) για χρηματοδότηση την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Κουλούρι, ενώ
-Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση του καθίσματος της κεντρικής βρύσης του Βενέτου και τη πλακόστρωση της κεντρικής βρύσης. Τα θέματα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή.
-Έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Leader η αποκατάσταση και ανάδειξη των μονοπατιών του Βενέτου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass